A szoptatás több mint táplálás

2017-08-01 10:44

Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából minden édesanyának köszönetet mond a Jobbik, aki figyelmet fordít arra, hogy gyermekeit anyatejjel tudja táplálni, hiszen azzal sokkal többet tesznek értük, mint egy egyszerű etetés. A szoptatás több mint táplálás, és ezt minden édesanya tudja, érzi. Az egészségügyi és lelki tényezők miatt is lenne kiemelten fontos, hogy a szoptatást segítő termékek is végre a társadalombiztosítás által támogatott körbe tartozzanak, ahogyan bizonyos esetekben a tápszerek már most ide sorolhatók, vagy legalább a világrekord áfateher köréből ki kellene emelni az anyatejes táplálást segítő termékeket.

Elhanyagolható anyagi vonzattal járna, ha az Országgyűlés, a magyarság legfőbb népképviseleti szerve jó példával járna elöl, és a látogatók, dolgozók számára kialakítana egy szoptatásra, pelenkázásra alkalmas helyiséget az Országházban. Mindez csupán elnöki döntés kérdése, ugyanakkor az erre irányuló, nyilvános ellenzéki felvetésekre és a Sneider Tamás országgyűlési alelnök által Kövér Lászlónak személyesen címzett levelekre még csak nem is reagált a házelnök. Mindez azt bizonyítja, hogy Kövér László tudatosan semmibe veszi a protokollt, és nem tartja szükségesnek az Országházba látogató vagy ott dolgozó kisgyermekesek számára ezt a lehetőséget megadni, holott az anyaság tisztelete mindezt megkövetelné.

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője

„Szakmai javaslatait bárki számára elküldi, de politikai együttműködésben nem vesz részt a Jobbik lejáratódott, az országot korábban tönkretevő baloldali pártokkal."
A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki a spanyolországi terrortámadás áldozatainak hozzátartozói felé, és minél gyorsabb felépülést kíván a sérülteknek.

2017 augusztus