Támogatná a béruniót?

2017-09-13 12:23

Állandó béruniós aláírásgyűjtő standot állít a Jobbik a Nyugati téri aluljáróban – jelentette be Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, a béruniós kezdeményezést indítványozó európai polgári bizottság vezetője szerdai sajtótájékoztatóján. Minden nap, hétfőtől péntekig, reggel 8 órától este 7-ig várják majd a támogatói aláírásokat a Jobbik standasztalánál.

Gyöngyösi Márton elismételte, hogy a Jobbik augusztus 20-án indította el az aláírásgyűjtést Magyarországon, de online is támogatni lehet az „Egyenlő munkáért egyenlő bért” elvét. A képviselő arról is beszélt, hogy eddig több mint ötvenezer aláírást gyűjtöttek, online már meghaladja a tizenegyezret is az aláírók száma, de továbbra is várják a béruniós kezdeményezés támogatóit országszerte a jobbikos standasztaloknál.

A partnerországok közül Bulgáriában szeptember 1-től indult a béruniós kampány, Lengyelországban és Horvátországban pedig a jövő héten kezdik el hivatalosan is gyűjteni a támogatói aláírásokat, illetve a következő két héten belül a többi kezdeményezőnél is elkezdik népszerűsíteni a bérunió ügyét.

Gyöngyösi Márton szerint, ha véget akarunk venni az olcsó munkaerőre épülő gazdaságfilozófiának, akkor minden magyar állampolgárnak üzennie kell, hogy magasabb béreket szeretnénk, illetve a magyar bérek felzárkóztatását a nyugati bérekhez.Hozzátette: Magyarországon új gazdaságfilozófiára és gazdasági programra, az Európai Unióban pedig egy új kohéziós politikára van szükség, hogy ezáltal a magyar gazdaságnak a termelékenysége, valamint a versenyképessége növekedni tudjon.

Az aláírásokat május 22-ig gyűjtik Magyarországon, a kezdeményező országokban és az egész Európai Unió területén. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a bérunió kérdését, legalább hét uniós tagállamban egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni.

alfahir.hu - jobbik.hu

Az észt EU-elnökséghez kapcsolódó, Tallinnban megtartott tagállami bizottsági találkozón ismét kiálltunk hazánk érdekeiért.
A Jobbik szerint a Fidesz négy fő bűnt követett el a nyugdíjasokkal szemben.

2017 szeptember