Tíz százalékát sem érinti a gyermekeknek az üdülési segítség

2017-08-11 06:36

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a családok több mint fele egy hétre sem tud elmenni nyaralni. Ez azt jelenti, hogy az általános- és középiskolások felét sem tudják szülei üdültetni, ami az 1,4 millió gyermekből 700 ezer főt érint. A Jobbik, ami már most is saját keretből üdültet rászorulókat, drasztikusan növelné a segítettek számát.

A kormány által Zánkán működtetett üdülőprogram 30 ezer gyermeket érint, és még 40 ezren napközi táborban vehetnek részt. Ez azt jelenti, hogy a rászoruló gyermekek 10 százaléka jut bármilyen segítséghez, és közülük is csak alig 5 százalék valódi táborhoz.

Sneider Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője és az Országgyűlés alelnöke közölte, a Jobbik kormányra kerülve már most kijelenti, hogy drasztikus mértékben növelni fogja a gyermekek nyári üdültetését szerte az országban, valamint a Kárpát-medencében. A képviselő kitért rá, hogy nem csak a gyermekekre, hanem a szüleikre is gondolni kell. Terveik szerint ezért azokat a dolgozó, de rászoruló szülőket is segítenék, akik nem engedhetik meg maguknak az egyhetes nyaralást.

A Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány Hurrá, nyaralunk! néven már korábban elindította ezt a programot, amit idén is folytattak, és amelynek költségeit a jobbikos parlamenti képviselők adományaiból állták.

Sneider Tamás közölte azt is, hogy magyarázatot követelnek Hornyák Tiborral, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, illetve az Erzsébet Táborok Kft. vezetőjével kapcsolatban, aki a szegény gyermekek állami táboroztatása közben naponta nagyjából 110 ezer forintos költségen szállásolta el magát és családját egy balatoni luxusnyaralóban.

alfahir.hu - jobbik.hu

Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik.
Tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől.

2017 október