Tragikus a gyermekszegénység erősödése Magyarországon

2017-06-16 18:08

Az UNICEF legfrissebb jelentése szerint Magyarországon minden negyedik gyermek szegénységben, 58 százalékuk többszörös megfosztottságban él.

Az okok jól ismertek: az alacsony jövedelmi szint a munkából élő szülő gyermekét is szegénységre kárhoztatja. Az egészségügy szétverésével a magyar gyerekek egészségi állapota messze az egyik legrosszabb a vizsgált 41 ország között. A KLIK rombolása miatt az oktatásban is a 30. helyre csúsztunk, a 15 évesnél fiatalabb gyermekek ellen elkövetett erőszakos cselekmények szempontjából viszont már a középmezőnyben vagyunk.

A tragikus adatok arra figyelmeztetnek: nem várhat tovább a gyermekvédelmi- és gyermekjóléti rendszer megerősítése, az egészségügyre és az oktatásra szánt források növelése, és legfőképp a nyugati béreket célul kitűző bérunió támogatása. Az a párt, amelyik nemet mond a Jobbik béruniós elképzelésére, igent mond a növekvő gyermekszegénységre.

Vágó Sebestyén, a Jobbik országgyűlési képviselője

Csütörtökön ülést tart Miskolc város Közgyűlése, amelyen döntenek a helyi Idősek Tanácsa megalakításáról.
A Jobbik parlamenti javaslatot nyújtott be, hogy kezdeményezze a visegrádi országok (V4) eddig nem létező, állandó parlamenti közgyűlésének létrehozását.

2017 október