A turizmus világnapjára

2013-09-27 11:01

Az ünnepelt világnapok legtöbbször az adott eseménynek a figyelem középpontjába hozását jelenti, ami önmagában is a terület méltatlan helyzetére történő utalással ér fel. A turizmus – bár a hazai GDP 9 százalékához járul hozzá – méltatlanul mellékszereplője a nemzetgazdaságnak. A turizmus-vendéglátás szektorban a legalacsonyabbak a bérek, az itt tevékenységet végző vállalkozásokat sújtják leginkább a kényszeres bírságolással járó ellenőrzések, miközben hazánk valódi arcának megmutatásáért leginkább felelős területéről van szó.

Minden országmarketingre fordított forint ablakon kidobott pénz akkor, amikor térdig járunk a szemétben, a vasúti menetrend még hozzávetőleges tájékoztatásra sem alkalmas, mindennaposak a gépkocsifeltörések, a kerékpárlopások, nincs nemzeti légitársaságunk, az ÁFA mértéke az egekben van, óriási a szakmában az elvándorlás, illetve a fluktuáció. A belföldi turizmus mutatószámainak enyhe javulását félreértelmezve a kormány nem veszi figyelembe az általános elszegényedést, azt, hogy egy egyszerű magyar család lassan már a megyéjét sem tudja elhagyni még szabadsága idejére sem.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felhívja a kormányzat figyelmét, hogy a turizmus-vendéglátás remélt gazdasági fellendülésével nem összeegyeztethető a „trafiktörvény” dohánytermékek beszerzési módját taglaló fejezetei, a köztéri illemhelyek száma és állapota, a rendőrség lesből történő „vadászata”, a színvonalas konferenciaközpontok hiánya, de az Artisjus nagyon magas szerzői jogdíjának mértéke vagy a HACCP felesleges alkalmazása sem.

A szakma mihamarabb várja a kormánytól a minden érintettnek biztonságot nyújtó turizmustörvényt, a fojtogató szorítások enyhítését és a nyugodt munkavégzés lehetőségének biztosítását.

Zakó László, a Jobbik turisztikai és vendéglátó kabinetének elnöke

jobbik.hu

Egy jó kormányzás ismérve az, hogy olyan Magyarországot teremtsen, ahova érdemes hazatérni külföldről.
Miként lehetséges az ma Dunaújvárosban, hogy miközben valaki bevallottan segédkezett betonba temetni egy holttestet, szabadon mozoghat és dolgozhat?

2017 április