Valóban eljött a becsületes politikusok ideje Magyarországon?

2017-01-11 16:17

A Jobbik szerint a jelenlegi formájában semmit sem érnek a képviselői vagyonnyilatkozatok, a családtagok bevallásának nyilvánosságára van szükség. A jobboldali ellenzéki párt több alkalommal is kísérletet tett arra, hogy megváltoztassa a jelenlegi rendszert, de a kormánypártok ezt mindig megakadályozták.

Szilágyi György szerint eljött a „becsületes politikusok” ideje: amennyiben követik a jobbikosok példáját, és nyilvánosságra hozzák a közös háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatait, akkor harcolhatnak a jelenlegi korrupcióra lehetőséget adó rendszer ellen.

A jobboldali ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta azt is: akinek nincs takargatnivalója, az a nyilvánosság elé áll, azonban szerinte vannak, akik olyan vagyonokkal rendelkeznek, amelynek nem lehetnének a birtokukban, s családtagok nevére írva eltitkolják azokat.

Szóvá tette azt is, hogy a bevallások valóságtartalmát senki nem ellenőrzi, vagyonnyilatkozati eljárások pedig nem indulnak. A jobbikos képviselő kijelentette: aki korrupció gyanújába keveredik, annak el kell tűnnie a közéletből.

Szilágyi György jelezte, hogy pártja képviselői ismét nyilvánossá teszik a velük egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát a Jobbik honlapján, s ugyanerre szólította fel a parlament valamennyi tagját.

Megjegyezte azt is, hogy más eljárásrendet alkalmaznának, amelynek részeként a – jelenleg egy fideszes államtitkár, Tállai András által vezetett - Nemzeti Adó- és Vámhivatal a ciklus elején és végén vagyonosodási vizsgálatot indítana minden képviselővel szemben. Per pillanat ott tart a helyzet, hogy az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem engedte vizsgálni Rogán Antal vagyonosodását.

A képviselőknek január 31-ig leadnia a vagyonnyilatkozatokat.

alfahir.hu - jobbik.hu

A köztévé Ma Reggel című műsorának mai adásban Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója alulmúlta a Fidesz kommunikációjának amúgy sem magas szintjét.
A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) által végzett felmérés eredménye teljesen egybecseng azzal, amit a nép a Valódi Nemzeti Konzultáció keretében is kimondott.

2017 február