„Van esélyem Orbánnal szemben”

2015-11-02 12:50

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy jobbikos eszközökkel kezeli a kormány a bevándorlási válságot, Orbán Viktortól tud tanulni, és Lázár Jánosra figyel még oda, mert benne lát innovációt.

- A Fideszt kell legyőzni, vagy Orbán Viktort?

– Először saját magunkat kell legyőzni, a saját magunkban még meglévő hibákat és alkalmatlansági pontokat kell kijavítanunk. Ezután nyilvánvalóan Orbán Viktort kell megverni, hiszen a Fidesz szavazói valójában Orbán Viktor-szavazók. A feladat adott.

– Vona Gábor képes lehet legyőzni Orbán Viktort?

– Többféle pontozási kategória van. Nyilvánvalóan kormányzati tapasztalat alapján nem, hiszen ő tapasztaltabb, rutinosabb politikus nálam, a nemzetközi beágyazottsága is sokkal erősebb. De mindenki kezdte valahol, ő is fiatalként verte meg a nagyon rutinos, nagyon elismert Horn Gyulát. Mi mást tudok tenni, mint azt mondom, hogy igen, van esélyem Orbán Viktorral szemben. Nemcsak más korosztály, de más karakterek is vagyunk. Ő a politikát harcként és törésvonalak mentén éli meg, én szisztematikus építkezésként. Ő mindig győzni akar, én mindig alkotni. Majd az emberek választanak.

Egy néhány nappal ezelőtt megjelent Index-cikk szerint mégis Orbán Viktort nevezte meg, mint akitől tanulni lehet…
– Így van, a hazai politikusok közül elsősorban Orbán Viktortól lehet tanulni. Jót és rosszat. Rajta kívül én még Lázár Jánost tartom olyan szereplőnek, akire érdemes odafigyelni, benne látok ugyanis innovációt. A Fidesz többi vezető politikusa viszont nagyon kiszámítható.

A teljes interjút ITT olvashatják.

A nemzetben gondolkodó magyarságot pótolhatatlan veszteség érte.
Reagálás Rogán Antal rádióinterjújára.

2017 április