A Jobbikról

Pongrátz Gergely
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elődszervezete az 1999-ben alakult Jobboldali Ifjúsági Közösség volt, melyet egyetemisták alapítottak, s célja a nemzeti gondolkodású ifjúság összefogása volt.
Az új párt ismertségét eleinte figyelemfelkeltő akciókkal igyekezett növelni. Első ilyen lépésük a 2003 karácsonyára meghirdetett országos keresztállítás volt.
A 2006 és 2009 közötti időszak a Jobbik jelentős erősödését hozta, az EP választásokon a párt mintegy háromszorosan felülmúlva a közvélemény-kutatásokat 14,77%-os eredményt ért el.
A 2010-es országgyűlési választáson 16,67%-ot elérő Jobbik 47 képviselőt küldhetett a parlamentbe, akik esküjükhöz híven küzdenek az országgyűlésben, és azon kívül is a magyar érdekekért.

Elnöki köszöntő

Vona GáborKedves Olvasó!

Köszöntöm a jobbik.hu oldalon, a Jobbik hivatalos honlapján. Először is szeretném megnyugtatni, hogy ha kíváncsi ránk, a programunkra, az értékeinkre, a szervezetünkre, akkor jó helyre kattintott. Egyúttal felhívnám a figyelmét arra is, hogy az emberek kétharmada jobbikos, csak még nem mind tud róla, tehát ha Ön még nem a szimpatizánsunk, ne lepődjön meg, ha az oldal alapos áttanulmányozása után ez a helyzet megváltozik.

Magyarország ma sorsfordító időszakot él. Fontos, hogy minden magyar ember úgy válasszon pártot, úgy hozzon felelős döntést, hogy tudja, mire és kire szavaz. Ezért megtiszteltetés nekünk, hogy olvasóink között köszönthetjük. Szándékaink és céljaink tiszták, programunk világos, hazánk tönkretételében sem az előző, sem a mai rendszerben nem vettünk részt. Mi nem akarunk mást, mint hogy egy élhető, büszke és szabad Magyarországon élhessünk, ahol az igazság, a rend és a szolidaritás hatja át a társadalmat. Ez ugyanis a mi hazánk, nekünk kell megvédeni, megművelni és belakni is. Magyarország ugyanis a magyaroké! Talán ezen célkitűzéseinkért támadnak bennünket olyan sokan. Örülünk, hogy Ön nem ül fel a megvezetésnek, és veszi a fáradtságot, hogy saját maga tájékozódjon. Ehhez kívánok sok sikert és bölcsességet!

Tisztelettel:
Vona Gábor
a Jobbik elnöke

Országos elnökség

• Szabó Gábor
    országos választmány elnöke
  • a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke, frakcióvezető-helyettes
  • Toroczkai László
    a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere
  • Volner János
    a Jobbik alelnöke, frakcióvezetője, a Vállalkozásfejlesztési bizottság elnöke
  • Z. Kárpát Dániel
    a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés jegyzője, frakcióvezető-helyettes, a Fogyasztóvédelmi albizottság elnöke, a Gazdasági bizottság alelnöke
  • Dr. Fülöp Erik
    a Jobbik alelnöke, Tiszavasvári polgármestere
  • Janiczak Dávid
    a Jobbik alelnöke, Ózd város polgármestere
  • a Jobbik elnöke és frakcióvezető-helyettese

Képviselőink

• Ander Balázs
  • Balczó Zoltán
  • Bana Tibor
    országgyűlési képviselő, az Európai ügyek bizottságának alelnöke
  • Dr. Apáti István
  • Dr. Gyüre Csaba
    országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság, az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság alelnöke
  • országgyűlési képviselő
  • Dr. Staudt Gábor
  • Dúró Dóra
    országgyűlési képviselő, a Kulturális bizottság elnöke
  • Egyed Zsolt
  • Farkes Gergely
    országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, valamint a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke
  • Gyöngyösi Márton
    országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, a külügyi bizottság alelnöke
  • Hegedűs Lorántné
    országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője
  • Kepli Lajos
    országgyűlési képviselő, a Fenntartható fejlődés bizottsága Ellenőrző albizottság elnöke
  • Kovács Béla
  • Kulcsár Gergely
  • Magyar Zoltán
    országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági bizottság alelnöke
  • Mirkóczki Ádám
    a Jobbik sajtószóvivője, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője
  • Morvai Krisztina
  • Pintér Tamás
    országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási bizottság tagja
  • országgyűlési képviselő
  • a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke, frakcióvezető-helyettes
  • Szávay István
    országgyűlési képviselő, a Nemzeti összetartozás bizottsága Ellenőrző albizottság elnöke
  • Szilágyi György
  • Vágó Sebestyén
    országgyűlési képviselő, a Népjóléti bizottság alelnöke
  • Volner János
    a Jobbik alelnöke, frakcióvezetője, a Vállalkozásfejlesztési bizottság elnöke
  • a Jobbik elnöke és frakcióvezető-helyettese
  • Z. Kárpát Dániel

Gazdasági beszámolónk

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvény előírásainak megfelelően az alábbiakban közzéteszi éves beszámolóit.

Tovább a gazdasági beszámolóhoz »

Reklámfilm

Jobbik kiskáté

Nem. A koalíciókötéshez kell egy koalíciós program, de mivel a Fidesz elkötelezett Amerika- és Izrael-barát politikát folytat a nemzetközi színtéren, belpolitikája pedig tele van liberális vonásokkal, nem tudjuk összefésülni azt a Jobbik határozott és egyértelműen nemzeti programjával.

Alapító nyilatkozat

A Jobbik Magyarországért Mozgalom célja a rendszerváltozás befejezése, a jelenleginél igazságosabb társadalom megteremtése.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a társadalmi igazságtalanságot nem fogadja el alapvető szükségszerűségnek, mert az ellen lehet és kell is küzdeni. Tisztában vagyunk minden evilági, emberi alkotás tökéletlenségével, de valljuk, hogy a mostaninál igazságosabb társadalom építhető, amennyiben létezik hozzá valódi, hiteles politikai akarat és a megvalósításához szükséges következetesség.