Képviselőink

Képek

Videók

Életrajz

1965. május 19-én született Kisvárdán. Szülei nyugdíjas pedagógusok, 1 testvére van, ő is tanár. 1990 óta nős, felesége a Nyíregyházi Törvényszék bírája. Két gyermekük van, Fruzsina 17 éves, András 14 éves.

Az általános iskolai tanulmányait Kisvárdán végezte, majd a helyi Bessenyei György Gimnáziumban érettségizett. Ezt követően 1983-84-ben letöltötte sorkatonai szolgálatát Zalaegerszegen előfelvételisként. 1984-1989-ben járt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar nappali tagozatára Budapesten. 1989 februárjában szerzett ott jogi diplomát.

A diploma megszerzését követően hazakerült Kisvárdára és az államigazgatásban helyezkedett el. Előbb a helyi Városi Tanácson igazgatási osztályvezető-helyettesként, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tanácson igazgatási ügyintézőként dolgozott. A tanácsok megszűnésével 1991-ben a Köztársaság Megbízott Területi Hivatalához került, ahol önkormányzati törvényességi felügyeletet látott el, majd a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Jogi Irodájának vezetője lett. 1993. január 3-tól 2014. május 5-ig ügyvéd a Dr. Tamás-Dr. Gyüre Ügyvédi Irodában, mely iroda elsősorban önkormányzatok és önkormányzati intézmények jogi ügyeinek segítésével foglalkozott.

1996. évben a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerezte meg második diplomáját történelem szakon. Az ügyvédi hivatása gyakorlása mellett óraadó tanárként 8-10 évet tanított középfokú tanintézményekben. 2003-ban került kapcsolatba a Jobbik Magyarországért Mozgalommal, s 2004. évben nyert felvételt. 2004-től 8 éven keresztül a Jobbik nyíregyházi városi alapszervezetének elnöke, majd 2006-tól 2011-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Választmány elnöke. 2008. júniusában a Jobbik Országos Kongresszusa országos alelnökké választja. 2014-ig tölti be folyamatosan ezt a tisztséget.
2010. áprilisában területi listán szerez mandátumot az Országgyűlésbe. 4 évig az Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottság alelnöke. 2014-ben országos listán szerez mandátumot. A Törvényalkotási Bizottság és az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság alelnöke.

Javasolt hírek

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a korábban nagy mellénnyel nyilatkozó horvát hatóságok és állami vezetők Magyarorsz

Országos elnökség

Képviselőink