Egyházpolitikai program

Kimondjuk. Megoldjuk.

• Szigorítjuk az egyházak bejegyzését, s működésüket folyamatosan figyelemmel kísérjük.
  • A házasságot kötő párok adminisztrációs terhein könnyítünk azáltal, hogy megfelelő köztisztviselő jelenlétével és közreműködésével az egyházi esküvő egyben hivatalos állami házasságkötésnek is minősüljön.
  • A történelmi egyházak előjogait elismerjük, ezeket állam- és egyházközi szerződésekkel megerősítjük.
  • Támogatjuk az egyházak társadalomépítő, karitatív és oktatási tevékenységét, illetve a történelmi egyházaknak kiemelt szerepet szánunk a cigányság integrációjában.
  • A büntetés-végrehajtás, a honvédség és a kórházak területén növeljük a lelkészi jelenlétet.
  • Az egyházi tulajdonokban lévő ingatlanok, műemlékek megóvása érdekében indítunk el egy rekonstrukciós programot, s ezt kiterjesztjük a határon túli magyarság intézményrendszereire is.

Bővebben...

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Teljes programunk

programról