Programunk

Energetikai program

Kimondjuk. Megoldjuk.

• A stratégiai fontosságú energetikai szolgáltatásokat és a szénhidrogén-kutatási tevékenységet vissza kell venni állami kézbe.
  • Preferáljuk az Oroszországgal való együttműködést a paksi atomerőmű bővítése kapcsán, ugyanakkor biztosítani fogjuk, hogy a kivitelezésben minél nagyobb arányban vegyenek részt átlátható módon hazai vállalkozások.
  • A villamosenergia-termelés tekintetében a nap-, illetve szélenergia hasznosítását is támogatjuk.
  • A hazai energia fogyasztás 10-12%-a állítható elő a folyóink hatékonyabb kihasználásával, ezért támogatni fogjuk vízerőművek építését.
  • Szivattyúturbinás energiatároló erőműveket fogunk építeni, hogy az éjszaka termelt energiát napközben hasznosítani tudjuk, így csökkentve energiafüggőségünket.
  • Jelentős szerepet szánunk a geotermikus energia hasznosításának a lakóházak és intézmények fűtésében.