Programunk (2014)

Gazdasági program (2014-es választási program)

Kimondjuk. Megoldjuk.

• A Jobbik visszaállítja a többkulcsos, sávos személyi jövedelemadót, a legalacsonyabb adóteher 12% lesz, a jelenlegi 16%-osnál magasabb terhelés az átlagjövedelmek kétszeresénél fog belépni.
  • Az alapvető élelmiszerek áfáját 5%-ra csökkentjük, ezzel is segítve az átlagosnál alacsonyabb jövedelmű családok helyzetét.
  • Megtartjuk, illetve szükség szerint kibővítjük a különadókat, viszont meg fogjuk akadályozni azt, hogy ezeket a terheket továbbterheljék a lakosságra.
  • Egyszerűsítjük az adóbevallás rendszerét, a gazdaság kifehérítésével szélesítjük az adózók körét, ügyelve arra, hogy a hatóságok ne vegzálhassák feleslegesen a tisztességes vállalkozókat és cégeket.
  • Segítséget nyújtunk a hazai kis- és középvállalkozásoknak: felső határt szabunk a 200 millió forint alatti árbevételű cégek összadójának, kiterjesztjük az átalányadózást, a közbeszerzések során előnyben részesítjük a magyar vállalkozásokat. A KKV-k állami támogatása érdekében létrehozzuk: a KKV Bankot, a Nemzeti Faktorcéget, a KKV Lízinget és az Állami Garanciakeretet.
  • A Nemzeti Bankot valóban nemzetivé tesszük, megszüntetjük a bankok kötelező jegybanki tartalékára fizetett kamatot, így 30 milliárd forint éves kiadástól mentesítve az adófizetőket.

Szakpolitikusaink

Volner János
a Jobbik alelnöke, frakcióvezetője, a Vállalkozásfejlesztési bizottság elnöke
Z. Kárpát Dániel
a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés jegyzője, frakcióvezető-helyettes, a Fogyasztóvédelmi albizottság elnöke, a Gazdasági bizottság alelnöke

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Teljes programunk

programról