Programunk (2014)

Ifjúságpolitikai program (2014-es választási program)

Kimondjuk. Megoldjuk.

• Az első középfokú nyelvvizsga megszerzését államilag támogatnánk.
  • Megszüntetjük a diákmunkával kapcsolatos visszaéléseket és biztosítjuk, hogy a felsőfokú tanulmányainak befejezéséig minden diák – függetlenül attól, hogy passzív vagy aktív hallgató – támogatott diákmunkát vállalhasson.
  •  A pályaválasztási lehetőségek megismertetése és a döntés tudatosabbá tétele érdekében az osztrák példa alapján a 7. és 11. évfolyamon bevezetjük a „továbbtanulási tájékoztatás” nevű órát.
  • Szlovén példa alapján egy olyan projekt beindítását tervezzük, melynek célja a szakmák valós bemutatása, megismertetése a fiatalokkal.
  • Portugál modell alapján olyan iskolai kirándulásokat, üzemlátogatásokat, szakmai konzultációkat szerveznénk, melyek során kiderülhet, ki mi iránt érdeklődik.
  • A máltai Munkahelyi Árnyék Program mintájára lehetővé tennénk, hogy egy pályaválasztás előtt álló fiatal egy hétig egy dolgozó mellé kerüljön beosztásra, hogy lássa, milyen is az adott pozíciót betölteni.
  • Holland minta alapján egyrészt a hiányszakmákban, másrészt pedig olyan szektorokban nyújtanánk támogatást fiataloknak elhelyezkedésre, ahol a közeljövőben a nyugdíjazások miatt munkaerőhiány fog fellépni.
  • A tanulmányok befejezése utáni gyakorlatok erősítése érdekében szükséges, hogy – a svéd Fiatal Potenciál Program mintájára – együttműködéseket kössünk a legnagyobb magáncégek és a munkaügyi központok között.

Bővebben...

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Teljes programunk

programról