Programunk

Kultúrpolitikai program

néptáncosok
Kimondjuk. Megoldjuk.

• Alaptörvényi szinten védjük meg az elmúlt években méltatlanul sokat támadott ősi nemzeti jelképeinket, mint a Szent Korona, a történelmi zászlók vagy a turulmadár.
  • Helyreállítjuk a budapesti Szabadság tér eredeti képét,  felállítjuk a Magyar Szabadság és Függetlenség Emlékművét, mellé pedig az Ereklyés Országzászlót.
  • A leendő Jobbik-kormány a valós őstörténetünk megismerésére, az erre irányuló kutatások támogatására létrehozza a Magyar Őstörténeti Intézetet, illetve támogatjuk hazánk hagyományőrző rendezvényeit, közülük is kiemelten a legnagyobbat, a Kurultájt.
  • Állami Művészetmenedzsmentet indítunk a fiatal művészek számára, emellett új, állandó ösztöndíjakat hozunk létre a támogatásukra.
  • A Jobbik a legjobb művészek állandó foglalkoztatásával egy az országot és a Kárpát-medencét folyamatosan járó társulatot, színházat fog felállítani, hogy a vidéki kis települések számára is elérhetővé váljon a magaskultúra.
  • A 907-es pozsonyi csata napját, július 5-ét nemzeti ünnepé nyilvánítjuk, amely napon arra emlékezünk, hogy magyar népünk, nemzetünk a hatalmas túlerővel szemben is képes volt a megmaradásra.

Szakpolitikusaink

Farkes Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, valamint a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Teljes programunk

programról