Programunk

Vidékgazdasági program

Kimondjuk. Megoldjuk.

• Véget vetünk a külföldi termékek dömpingjének, a multinacionális bevásárlóközpontok élelmiszer-kínálatán belül érvényt szerzünk a „minimum 80% hazai, maximum 20% import” elvének.
  • Véget vetünk az agrároligarchák ámokfutásának és elszámoltatjuk őket a közpénzek és az állami földvagyon mozgásával és felhasználásával kapcsolatban.
  • Az EU-csatlakozási szerződésünket felülvizsgáljuk a föld- és piacaink védelme érdekében.
  • A magyar földet magyar kézben tarjuk, s az agrárpolitikánkban áthelyezzük a hangsúlyt  a nagy üzemekről a családi kis és közepes gazdaságok irányába.
  • A termőföld hazai kézben tartása szükséges, de nem elégséges lépés, ezért Magyarországon megvalósítjuk az élelmiszer önrendelkezést.
  • Támogató jogi környezetet fogunk biztosítani a helyi pénzhelyettesítők számára, hogy kibontakoztathassák gazdaságélénkítő hatásukat.
  • A szakképzés és a felsőoktatás átalakításával megteremtjük a lehetőséget, hogy a fiatalok szélesíteni tudják az ökoszociális vidékgazdasági ismereteiket, így biztosítva a mezőgazdasággal foglalkozó szakemberek utánpótlását.

Szakpolitikusaink

Magyar Zoltán
országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Teljes programunk

programról