Programunk

Foglalkoztatási program

Kimondjuk. Megoldjuk.

• A tartósan munkanélküliek és a munka világában idegenül mozgó munkaképes állástalanok számára végzettség szerinti, főállású közmunkaprogramot vezetünk be, melyhez közmunkabértáblát alkotunk. Aki nem vállalja a közmunkát, semmilyen szociális ellátásra nem lesz jogosult.
  • Véget vetünk az etnikai alapú munkaügyi- foglalkoztatási támogatásoknak, és visszamenőlegesen, teljes körűen ellenőrizzük eddigi gyakorlatukat.
  • Kötelezni fogjuk a kereskedelmi és szolgáltató multikat, hogy a magyar embereket legalább a nyugati bérek 80 százalékáért alkalmazzák.
  • Garantáljuk a közszférában dolgozóknak az illetménytábla alapilletményeinek minden évben legalább az előző év inflációjának megfelelő emelését és bevezetjük a közigazgatás terén a teljesítmény alapú bérezés feltételeit.
  • Lehetővé tesszük, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak.
  • Megvizsgálnánk a korkedvezményes nyugdíj bevezetésének lehetőségét minden szakmában, különösen a bányászoknál és a vegyipari dolgozóknál.
  • A mindenkori nettó minimálbér szintjének el kell érnie a mindenkori létminimumot.

Szakpolitikusaink

Egyed Zsolt
országgyűlési képviselő

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Teljes programunk

programról