Programunk

Nemzetpolitikai program

címeres magyar zászló
Kimondjuk. Megoldjuk.

• Csak akkor támogatjuk Szerbia és Ukrajna euro-atlanti integrációját, ha az ott élő magyar nemzeti közösségek az önrendelkezés legszélesebb lehetőségeit kapják meg.
  • A jobbikos javaslatra létrejött Kárpát-medencei Magyar Jogsegélyszolgálatot képessé tesszük arra, hogy ingyenes, gyors, hatékony és szakszerű segítséget tudjon nyújtani az elszakított területeinken élő magyarság egyéni és kollektív jogainak megsértése esetén.
  • Lerövidítjük a mostani, akár egyéves honosítási procedúrát, emellett megvizsgáljuk a „nemzetbiztonsági kockázat” indoklással elutasított honosítási kérelmeket, illetve azt, hogy kaphatott-e bárki is jogosulatlanul magyar állampolgárságot.
  • Jelenleg a költségvetés egy ezrelékét fordítjuk a határon túli magyarság támogatására, ezt 2018-ig fél százalékra fogjuk emelni és kiszámíthatóvá, folyamatossá tesszük az összegek átutalását.
  • Nemzetpolitikai Minisztérium néven önálló minisztériumot hozunk létre a külhoni magyarsággal kapcsolatos feladatok ellátására.
  • Adókedvezményekkel, állami megrendelésekkel és egyéb módon támogatjuk az anyaországi cégek külhoni terjeszkedését, magyarlakta területeken való befektetését.

Szakpolitikusaink

Szávay István
országgyűlési képviselő, a Nemzeti összetartozás bizottsága Ellenőrző albizottság elnöke

A programról

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy az Ön figyelmébe ajánlhatom a Jobbik programját. Hiszem, hogy ez a program megerősíti azokat, akik eddig is bennünk bíztak, meggyőzi azokat, akik eddig nem mertek hallgatni a jobbik eszükre, és végül elbizonytalanítja és meghátrálásra kényszeríti azokat, akik Magyarországra nem a hazájukként, a magyarságra pedig nem nemzetükként tekintenek.

Teljes programunk

programról