Programunk (2014)

Uniós program (2014-es választási program)

Kimondjuk. Megoldjuk.

• Brüsszellel szemben elérjük a földmoratórium meghosszabbítását mindaddig, amíg Magyarországon alaptörvényi és törvényi szinten nem lesz meg a garanciája annak, hogy a magyar földvagyon idegen kezekbe ne kerülhessen.
  • Az EU-n belül a politikai viták napi szintű tárgyává kell tenni a magyar kérdést, amelynek segítségével el kell érnünk az elcsatolt területeken élő magyar közösségek autonómiatörekvéseit, meg kell szüntetnünk az ellenük irányuló jogi, politikai vagy éppen fizikai atrocitásokat (pl.: szlovák nyelvtörvény, Benes-dekrétumok).
  • Népszavazást fogunk tartani az uniós tagságunkról és az unióhoz fűződő viszonyunkról, utóbbiban a Nemzetek Európája koncepcióját képviseljük az Európai Egyesült Államok koncepcióval szemben.
  • Elkészítettjük a 10 éves uniós tagságunk eddigi mérlegét, benne minden bennünket ért haszonnal és kárral.

Bővebben...