Nyílt levél Merker Dávid XIII. kerületi önkormányzati képviselő részére

2009-11-17 19:11

Zuhanórepülésben a rabmadarakZuhanórepülésben a rabmadarakNaivan azt gondoltuk, az SZDSZ-nek már nincs hova süllyednie, elérte lehetőségeinek alsó határát. Tévedtünk. Nem kicsit, nagyon. Történt ugyanis, hogy a BP. XIII. kerületében levő József Attila Művelődési Központban fellépett a nemzeti oldalon ismert, és joggal elismert zenekar, az „Ismerős Arcok. Akik még nem ismerik, azoknak nyugodt szívvel ajánlom, mert zenéjük, igényes, jó zene, plusz még a magyarságtudatot is erősíti.

Nos, ez verte ki a biztosítékot az SZDSZ képviselőjénél. Mármint a magyarságtudat. És ez volt az, ami átlépte az ingerküszöböt Merker Dávid, önkormányzati képviselőnél. Interpellációjában felsorakoztatta pártja összes unalomig ismert frázisait, majd, hogy némi színt is vigyen a beszédpanelbe, megemlítette a Jobbikot, a Gárdát, valamint a Kuruc.infót is.

Ha nem tudtam volna, hogy ki kicsoda, könnyen azt hihettem volna, hogy a Polgármester egy vásott kölyök, és most éppen az elkövetett csínytevéseiért vonja felelősségre az apukája. A hangnem, és a mondanivaló mindenesetre erre engedett következtetni: mi az, hogy a Polgármester megengedi egy olyan zenekar fellépését, mint az „Ismerős Arcok”, akik erősen kötődnek a szélsőjobbhoz, sőt, a lemezeik eladása után még a Kurucinfó is részesül a bevételből? Hogy hagyhatta, hogy egy Önkormányzat által támogatott közintézményben olyan zenekar lépjen fel, akik nem az Ő nótájukat fújják? Akik nem gyalázzák a magyart, hanem arra biztatják, hogy emelje fel a fejét, és ne hagyja magát elnyomni, mert nem igaz, amit megpróbálnak vele elhitetni, hogy nem ér semmit, és legfeljebb arra jó, hogy saját földjén rabszolga legyen! Természetesen a Polgármesternek le kellett volna fújnia a rendezvényt, vagyis cenzúráznia. Amiért nem tette, az azt bizonyítja, hogy szimpatizál a rasszistákkal, a nácikkal és a fasisztákkal Ő is.

Válaszában a polgármester higgadtan és korrekt módon kioktatta a képviselőurat, hogy mit szabad és mit nem. Nem szabad például megsérteni a művészeti szabadságot, és nem ajánlatos a „Rákosi módszerek újraélesztése”. Valamint emlékeztette a képviselő urat, hogy nem is olyan régen még ők voltak a szólás, és véleménynyilvánítás szabadságának harcosai, és hogy most éppen az ellenkezőjét bizonyítja ezzel az interpellációval.

Képviselő úr!

Számunkra, akik ott voltunk, (Jobbikos tagok és szimpatizánsok) egy dolgot sikerült bebizonyítania: Ön nem alkalmas Magyarországon semmilyen tisztségre, még ügyfélszolgálatosnak sem! Ha Önnek az a legnagyobb probléma a kerületben, hogy milyen műsor hol van, akkor talán jegyszedőnek kellene elmennie. Az, hogy egy fiatalembert a nyílt utcán, csak azért késelnek meg a kerületben, mert magyar, az ugye nem baj? Ezért nem támogatta újabb térfigyelőkamerák felszerelését? Nehogy csökkenjen a bűnözés? Nem beszélve arról, hogy ez a fellépés egy lemezbemutató koncertsorozat része volt, és nem kevés bevételt hozott a Művelődési háznak, közvetve pedig az önkormányzatnak. Tehát Ön simán kidobná ezt a pénzt, hogy ennyivel adjon több támogatást az Önkormányzat. Igaza van, nem az Ön pénze. A miénk. Azt meg ugye lehet szórni két kézzel. Aztán meg el lehet bújni a szokásos címkék mögé, úgymint: náci, fasiszta, rasszista, radikális, és még ki tudja, mit ki nem találnak, mert ebben leleményesek.

Valamit azonban nem vettek észre a nagy gyűlölködésben. Nevezetesen, hogy minél jobban szidnak bennünket, érdekes módon mi annál többen leszünk. Ébredezünk. Mi magyarok! Tudom, hogy ez rossz hír, de ez van. Tudomásul kell venni, hogy ez Magyarország, és mi itthon vagyunk, és nem mi fogunk innen elmenni!

A minap beszélgettem egy öreg nénivel, és nagyon elgondolkodtatott, amit mondott:

-Tudja, fiatalember, mi annak idején nem szerettük a Kádár rendszert, ezek megszerettették velünk. Sőt most már visszasírjuk, mert ennyi rosszat, ennyi gonoszságot, ilyen szegénységet még életemben nem éltem meg. Most meg náciznak minket, meg mindenféle bűnösnek akarnak láttatni, még külföldre is elmennek vele, de tudja, amikor azt hallom, hogy valakit fasisztáznak, meg ócsárolnak, akkor tudom, hogy az csak egy rendes ember lehet, mert attól félnek, a rendet nem szeretik. Azóta nincs rend, mióta ezek vannak. Úgyhogy, ha szidják a Jobbikot, én már csak azért is rájuk fogok szavazni, ha még megérem.

Úgyhogy, Képviselő Úr, csak rajta! Remélem ezt a szánalmas vergődést, nem sokáig kell már elszenvednünk, és erősen úgy tűnik, bármit tesznek, minket magunk fajtákat erősítenek vele!

{B}Jobbik XIII. kerületi alapszervezete{/B}

Tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől.
A pártállam egyik legfőbb sajátossága az, amikor egy párt nemcsak az állami szerveket, de a demokráciákban fontos ellenőrző szerepet betöltő médiát is a teljes uralma alá akarja hajtani.
Elfogadhatatlan Orbán terve, hogy pakisztáni és egyéb harmadik világbeli vendégmunkások tömegét telepítse Magyarországra.
Csütörtökön ülést tart Miskolc város Közgyűlése, amelyen döntenek a helyi Idősek Tanácsa megalakításáról.
A Jobbik parlamenti javaslatot nyújtott be, hogy kezdeményezze a visegrádi országok (V4) eddig nem létező, állandó parlamenti közgyűlésének létrehozását.
Ünnepi megemlékezés az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 61. évfordulóján.

2017 október