2. Balczó Zoltán

2009-05-13 23:11

[img_assist|nid=6338|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=223]Nyíregyházán születtem 1948-ban. Feleségem ügyvéd, két gyermekünk van, Mátyás újságíró, Dorottya egyetemista. 1971-ben szereztem diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. 1971-től 1975-ig az Erőmű- és Hálózattervező Vállalatnál dolgoztam tervező mérnökként. 1975-ben kerültem a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolára (a felsőoktatási integrációt követően: Budapesti Műszaki Főiskola), ahol ma is dolgozom, főiskolai docensi munkakörben.

Szervezett keretek között 1992-ben kezdtem politikával foglalkozni, amikor a Magyar Demokrata Fórum tagja lettem. Az MDF szakadását követően a Magyar Igazság és Élet Pártjában találtam meg az elkötelezett nemzeti politizálás lehetőségét. A MIÉP Országos Elnökségének 1994 októberétől voltam a tagja, a 2002-es választásokat követően – látva a párt megújítását célzó törekvések visszaszorítását – tisztségemről 2003 februárjában lemondtam, majd tagsági viszonyomat is megszüntettem. 2003 októberében csatlakoztam az akkor megalakuló Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, amelynek azóta is alelnöke vagyok.

1994 és 1998, valamint 2002 és 2006 között a Fővárosi Közgyűlés képviselője, 1998 és 2002 között országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes voltam. 1999 és 2002 között kormányzati felkérés alapján az Illyés Közalapítvány kurátoraként nyílt lehetőségem a határon túli magyarok ügyével közvetlenül foglalkozni.

Szűkebb szakmai területem az oktatásügy és az energiapolitika. A Jobbikon belüli feladataim közé tartozik a szakmai munka és a programkészítés koordinálása, melynek eredménye a www.jobbik.hu/program címen látható.

{B}Balczó Zoltán{/B}

A Jobbik kormányra kerülve külön nemzetstratégia kidolgozását ígéri az utóbbi években gazdasági okok miatt külföldre vándorolt magyarság megtartása érdekében.
Felháborítónak tartjuk a Fidesz közleményben lelepleződött tervét, mely a férfiakat minél tovább, vagyis akár halálukig dolgoztatná.
A Miskolc Holding igazgatósága 3 százalékos béremelést ígért a 2015-ös évre többek között a miskolci közlekedési vállalat dolgozóinak.
Fotó: Béli Balázs
Baumgartner László párton kívüliként, de jobbikos színekben Zalában egyedüliként szerzett településvezetői pozíciót.
A kormány szándékosan nem alkotja meg azt a rendeletet, amely lehetővé tenné bizonyos régiókban a boltok vasárnapi kinyitását.
A nemzeti radikális párt München és New York után a brit fővárosban alakított baráti kört.

2015 július