Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A Fidesz-pénzből tízmilliókkal kitömött CÖF brüsszeli kiruccanásához vajon ki nyúlt a pénztárcájába?
Az elmúlt évben többször is feltettem ezt a kérdést az elkerülő megépítésével kapcsolatban, válaszul pedig csak semmitmondó mellébeszélést kaptam.
A Jobbik szerint ki kell vizsgálni a pályázati túlárazásokat, a kormánytagok pedig egymásról rántják le a leplet.
A bolsevik módszereket egyre jobban elsajátító Fideszben még a kommunikációs igazgató is gátlástalanul hazudik.
A Bánki Erik által benyújtott törvényjavaslat a Munka Törtvénykönyvét módosította volna a dolgozói érdekekkel gyökeresen szembemenő módon.

2017 április