Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A köztévé Ma Reggel című műsorának mai adásban Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója alulmúlta a Fidesz kommunikációjának amúgy sem magas szintjét.
A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) által végzett felmérés eredménye teljesen egybecseng azzal, amit a nép a Valódi Nemzeti Konzultáció keretében is kimondott.
A Jobbik azt szeretné, ha a rabkórházon megspórolt pénzből a Borsod megyei kórházat fejlesztenék.
Az elhazudott, ellopott rendszerváltás a Fidesz és az MSZP közös szégyene.
Tippek a felszabaduló pénzügyi erőforrások elköltésére: oktatás.
Pócs Jánost és minden fideszes országgyűlési képviselőt ezúton is megnyugtatok, hogy a Jobbik-kormány működése alatt elsősorban nem a kasztrálástól, hanem az elszámoltatástól kell tartaniuk.

2017 február