Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselői ott lesznek pénteken a parlamentben, és a törvénymódosítás ellen fognak szavazni.
A Jobbik szerint a szinte kizárólag Andy Vajna fideszes kormánybiztosnak kedvező jogszabály kárvallottja elsősorban a hazai költségvetés.
A végrehajtói túlkapások több százezer honfitársunk életét keseríti meg.
Ezúttal a Magyar Időkről mondta ki a bíróság, hogy hazudott.
A Jobbik teljes támogatásáról biztosítja a Tesco-nál megindított bérharcot és a munkáltató megalázó béremelési ajánlata miatt kilátásba helyezett demonstrációt.
Aláírásgyűjtést indít a Jobbik annak érdekében, hogy a lakossággal összefogva megépüljön a 26-os számú főút elkerülő szakasza Sajószentpéter és Ózd között.

2017 június