Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A Jobbik kész szakmai kompromisszumra, de továbbra sem fog asszisztálni ahhoz, hogy alaptörvényben rögzítsenek egy túlhatalmi törekvést - Ózdon és Salgótarjánban ülésezik a héten a Jobbik frakciója
A Jobbik a NEK határozatában elfogadott hét ponttal egyetért, és úgy gondolja, hogy ezek jelentik a legnagyobb problémát az ágazatban, s amelyekre haladéktalan válaszokat kell adni.
Janiczak Dávid: A szánalmas fideszes hazugságért természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre Jobbik-alapszervezete folyamatosan követeli a szervezett bűnözői csoportok elleni hatékonyabb fellépést.
Orbán Viktor és a Fidesz-frakció eljött Miskolcra, bebújtak a lillafüredi Palotaszálló luxusába, majd lenyilatkoztatták a miniszterelnökkel, hogy Miskolc egy modern város, amely rohamosan fejlődik.
A fideszes képviselő „elfelejtett” beírni vagyonnyilatkozatába 50 millió forint bevételt.

2016 február