Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Évek óta húzódik a Diósgyőr szívében található Bölcs utca aszfaltozásának kérdése, aminek a végére jövőre talán pont kerülhet.
A Jobbik ezért is szorgalmazza - a városvezetés részéről eddig főként a kampányidőszak során emlegetett - Ongai Rendőrőrs létrehozását.
A számok egyértelműen bizonyítják, hogy a Fidesz hazudik és félrevezeti a magyar embereket a munkabéreket illető adók tekintetében is.
A Jobbik kormányra kerülve külön nemzetstratégia kidolgozását ígéri az utóbbi években gazdasági okok miatt külföldre vándorolt magyarság megtartása érdekében.
Felháborítónak tartjuk a Fidesz közleményben lelepleződött tervét, mely a férfiakat minél tovább, vagyis akár halálukig dolgoztatná.
A Miskolc Holding igazgatósága 3 százalékos béremelést ígért a 2015-ös évre többek között a miskolci közlekedési vállalat dolgozóinak.

2015 július