Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A Jobbik számára, Navracsiccsal és a Fidesszel ellentétben, nemzeti ügy a népszavazás, amelyet a kormánypárt csak pártpolitikai harccá silányít.
A Rogán Antallal összefüggésbe hozott offshore cég újabb milliárdos piacra tette rá a kezét.
"nem minden alap nélküli az a feltételezés, hogy a Fidesz, vagy éppen Habony Árpád állhat a háttérben".
A népszavazáshoz közeledve egyre több fideszes képviselő kezd rádöbbenni, hogy Orbán Viktor a referendummal hazárdjátékba hajszolta Magyarországot.
A Jobbik felháborodva értesült a kormány 2017-2018-as tanévre tervezett szakképzési keretszámokat tartalmazó dokumentumáról.
Megfosztották a földjeitől, most a magyar vidék jövőjét is elveszik

2016 szeptember