Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Az iskolakezdés időszakában hatványozottan tapasztalható, hogy Budapesten komoly kihívás közlekedni.
A Jobbik addig tartja fent a Verseny utcai piac blokádját, ameddig vissza nem vonják az ideiglenes menekülttábor tervét.
Mennyibe kerül egy bevándorló napi ellátása? - többek között ezzel a kérdéssel fordultak Pintér Sándor belügyminiszterhez Apáti István és Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselők.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom aggodalmának ad hangot és rendkívül károsnak tartja a Magyar Honvédség szerepvállalását a balti országok légterének védelmében.
Új, rovásírásos helyiségnév táblával gazdagodott Bükkábrány augusztus 29-én szombaton.
A vasárnapi két tapolcai időközi önkormányzati képviselőválasztáson a tapolcaiak a Jobbik jelöltjeinek, Décsey Sándornak és Pass Sándornak szavaztak bizalmat.

2015 szeptember