Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Nem lesz, ki megsüsse, nem lesz, ki meg(v)egye
A kvótanépszavazásról a friss Bar!kádban
A Jobbik szerint az ép sportolókéval azonos jutalmazás illeti azokat a sportembereket is, akik a paralimpiai küzdelmeken képviselik hazánkat.
A korábban eljutott jegyzőkönyvekből egyértelműen kiderült, hogy a bontásból keletkezett radioaktív hulladék!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Dunakeszi Alapszervezete Nyíri Márton önkormányzati képviselő lemondása után taggyűlés keretében, titkos szavazással választotta meg az új városatyát.
A Fidesznek az az érdeke, hogy az egzisztenciális bizonytalanság miatt Nyugatra menekült több százezer magyar csak nagy erőfeszítések árán tudjon véleményt mondani.

2016 augusztus