Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Népszavazás helyett Alaptörvény-módosítást szeretne a Jobbik, az erről szóló javaslatot már benyújtották, és az Országgyűlés illetékes bizottságára vár.
A Jobbik és az LMP is a közvetlen államfőválasztás pártján áll - közölte a két párt képviselője a csütörtöki, ötpártira tervezett, de végül a kettejük részvételében zajlott egyeztetést követően.
Az elmúlt elmúlt hat évben elszabotált elszámoltatás sem maradhat el, az érinteni fogja a Gyurcsány- és az Orbán-kormányokat egyaránt.
Pár nappal megnyitása után máris botrányt okoztak a fideszes polgármester bólogatása mellett megnyitott migránsszálló lakói.
Egy hejőszalontai lakos még 2012-ben tett feljelentést, amiért feleségét Anderkó József hejőszalontai polgármester két mangalicáért cserébe alkalmazta közmunkásként.
Interjú Kepli Lajossal a legfrissebb Bar!kádban

2016 május