Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

A Jobbik külön aggályosnak tartja, hogy a lakossággal elfelejtettek konzultálni a tervek előkészítése során.
A Jobbik miskolci önkormányzati képviselője évek óta igyekszik felhívni a városvezetés figyelmét Pereces, illetve a vele egy választókörzetben lévő területek fejlesztésének fontosságára.
A Jobbik a közös határvédelemmel egyetért, egy közös európai hadsereg gondolatát azonban elutasítja.
A radikális párt helyi szervezete szerint az emberek elégedetlenek az átalakított tömegközlekedési rendszerrel.
A Jobbik a Miskolci Naplóval szembeni társadalmi tiltakozásra szólít fel addig, amíg a közpénzen fenntartott sajtóorgánum nem tesz eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének.
Célja, hogy a jobbikos politikusok és a szakszervezetek között egy közvetlen szakmai fórum alakuljon ki.

2016 július