Hazugság- és adósságspirál: az Orbán-kormánynak le kell mondania!

2011-11-17 19:05
-A +A

A mai napon megbukott az Orbán-kormány. Egyértelművé vált, hogy az a másfél éves megszorító politika, amellyel a kabinet szinte minden ágazatot és társadalmi csoportot kivéreztetett, értelmetlen áldozatvállalásra kényszerítette az embereket. Ma ugyanott tartunk, ahol a kormány megalakulásakor voltunk. Az államadósság mértéke – az erőltetett csökkentési mánia ellenére – visszanőtt, és nemsokára újra az IMF gyámkodásának lesz kitéve az ország. Ami változott, hogy a magyar emberek még nehezebb anyagi helyzetbe kerültek, még több a kilátástalanul tengődő család. A kabinet eddig tudta hazugságokkal leplezni tehetetlenségét és vétkeit. Ma azonban elfogyott körülötte a levegő.

Azzal, hogy a kormány visszavánszorog az IMF halálos ölelésébe, néhány napra megnyugodhatnak bizonyos pénzügyi körök, de Magyarország gazdasági válsága csak súlyosbodik, hiszen tovább süllyedünk az adósságcsapdában. Az ország ezzel az adósság- és hazugságspirállal soha nem látott mélységbe zuhanhat, amelynek következményei beláthatatlanok. Egyúttal bebizonyosodott, amit ma Magyarországon egyedül a Jobbik mer kimondani: az államadósságunk visszafizethetetlen, ezért azt újra kell tárgyalni.

A jelenlegi helyzetben egyetlen elfogadható politikai lépés képzelhető el, Orbán Viktornak és kormányának le kell mondania, s ki kell írni az előrehozott választásokat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Ajánlott cikkek

Orbán csak ott vállal konfliktust, ahol érdekei úgy kívánják, sőt, gyakorlatilag ugyanazt a politikát folytatja, mint elődei.
Nyilvánosságra hozná a Quaestor tulajdonosaihoz kapcsolódó ügyfélkör listáját a Jobbik.
"Amikor szocialista kormány van, akkor szocialista menedzsment lopja szét, amikor pedig fideszes kormány, akkor pedig a fideszes menedzsment lopja szét"
Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a magyar szuverenitást sértő érdekek kiszolgálásával!
Erdély számos pontján tartottak megemlékezést a 13 aradi vértanú előtt tisztelegve.
Jól látható, hogy a kerületben a testület csupán szavak szintjén képviseli az itt lakók érdekeit, míg a Jobbik konkrét javaslatokkal kívánja jobbá tenni tágabb lakóközösségünk mindennapjait.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2015 október