Wass Albertre emlékezik a Jobbik

2008-01-08 10:34

[img_assist|nid=4089|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=211]Ma száz esztendeje született meg Válaszúton Wass Albert, a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakja. Az erdélyi írófejedelem 1934-ben méltán kapta meg a Baumgarten-díjat, a kommunizmussal való következetes szembenállása miatt azonban Kossuth-díjat nem kaphatott – egészen a 2003-as alternatív Kossuth-díjig. Az írót 1945 után háborús bűnösnek nyilvánították Romániában. Wass Albert az emigráció keserű kenyerét választotta. Legtöbb műve is ekkor íródott. Könyveiből kitűnik mérhetetlen haza- és népszeretete, mely a Jobbik szerint példaértékű nem csak az ifjúság, de az egész magyar társadalom, az egész nemzet számára.

Miután a magyar parlamenti garnitúra tavaly nem emlékezett meg Árpád fejedelemről, a Jobbik idén még csak fel sem tételezi azt, hogy bármelyik parlamenti párt is méltassa Wass Albert érdemeit. A Jobbik ezzel szemben minden lehetséges módon tisztára kívánja mosni az írófejedelem kommunisták és románok által befeketített, a magyar politika "jeles" képviselői által sárosan hagyott nevét.

{B}Dúró József
Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinet{/B}

A Fővárosi Ítélőtábla a mai napon jogerős ítéletében kimondta, hogy a "pestisracok. hu" nevű hírportálnak 600 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie Vona Gábor részére.
Szijjártó Péter és Varga Mihály is érintett lehet az ügyben.
Dél-Békés, a rendszerváltás egyik legnagyobb vesztese, a jelenlegi parlamenti képviseleténél sokkal jobbat érdemelne.
A martinkertvárosiak évek óta szorgalmazzák: legyen a városrészben is kultúrház, ahol összejöhetnek a helyiek.
A hatvani kastélymutyi szép példája annak, hogy a két párt milyen hatékonyan tud együttműködni, ha privatizációról van szó.
A Jobbik mint nemzeti néppárt számára elsőrendű fontosságú természeti kincseink s köztük is a legértékesebb, vizeink megőrzése.

2017 március