Wass Albertre emlékezik a Jobbik

2008-01-08 10:34

[img_assist|nid=4089|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=211]Ma száz esztendeje született meg Válaszúton Wass Albert, a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakja. Az erdélyi írófejedelem 1934-ben méltán kapta meg a Baumgarten-díjat, a kommunizmussal való következetes szembenállása miatt azonban Kossuth-díjat nem kaphatott – egészen a 2003-as alternatív Kossuth-díjig. Az írót 1945 után háborús bűnösnek nyilvánították Romániában. Wass Albert az emigráció keserű kenyerét választotta. Legtöbb műve is ekkor íródott. Könyveiből kitűnik mérhetetlen haza- és népszeretete, mely a Jobbik szerint példaértékű nem csak az ifjúság, de az egész magyar társadalom, az egész nemzet számára.

Miután a magyar parlamenti garnitúra tavaly nem emlékezett meg Árpád fejedelemről, a Jobbik idén még csak fel sem tételezi azt, hogy bármelyik parlamenti párt is méltassa Wass Albert érdemeit. A Jobbik ezzel szemben minden lehetséges módon tisztára kívánja mosni az írófejedelem kommunisták és románok által befeketített, a magyar politika "jeles" képviselői által sárosan hagyott nevét.

{B}Dúró József
Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinet{/B}

Tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől.
A pártállam egyik legfőbb sajátossága az, amikor egy párt nemcsak az állami szerveket, de a demokráciákban fontos ellenőrző szerepet betöltő médiát is a teljes uralma alá akarja hajtani.
Elfogadhatatlan Orbán terve, hogy pakisztáni és egyéb harmadik világbeli vendégmunkások tömegét telepítse Magyarországra.
Csütörtökön ülést tart Miskolc város Közgyűlése, amelyen döntenek a helyi Idősek Tanácsa megalakításáról.
A Jobbik parlamenti javaslatot nyújtott be, hogy kezdeményezze a visegrádi országok (V4) eddig nem létező, állandó parlamenti közgyűlésének létrehozását.
Ünnepi megemlékezés az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 61. évfordulóján.

2017 október