Wass Albertre emlékezik a Jobbik

2008-01-08 10:34

[img_assist|nid=4089|title=|desc=|link=popup|align=left|width=150|height=211]Ma száz esztendeje született meg Válaszúton Wass Albert, a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakja. Az erdélyi írófejedelem 1934-ben méltán kapta meg a Baumgarten-díjat, a kommunizmussal való következetes szembenállása miatt azonban Kossuth-díjat nem kaphatott – egészen a 2003-as alternatív Kossuth-díjig. Az írót 1945 után háborús bűnösnek nyilvánították Romániában. Wass Albert az emigráció keserű kenyerét választotta. Legtöbb műve is ekkor íródott. Könyveiből kitűnik mérhetetlen haza- és népszeretete, mely a Jobbik szerint példaértékű nem csak az ifjúság, de az egész magyar társadalom, az egész nemzet számára.

Miután a magyar parlamenti garnitúra tavaly nem emlékezett meg Árpád fejedelemről, a Jobbik idén még csak fel sem tételezi azt, hogy bármelyik parlamenti párt is méltassa Wass Albert érdemeit. A Jobbik ezzel szemben minden lehetséges módon tisztára kívánja mosni az írófejedelem kommunisták és románok által befeketített, a magyar politika "jeles" képviselői által sárosan hagyott nevét.

{B}Dúró József
Jobbik Oktatási és Kulturális Kabinet{/B}

A Jobbik teljes támogatásáról biztosítja a Tesco-nál megindított bérharcot és a munkáltató megalázó béremelési ajánlata miatt kilátásba helyezett demonstrációt.
Aláírásgyűjtést indít a Jobbik annak érdekében, hogy a lakossággal összefogva megépüljön a 26-os számú főút elkerülő szakasza Sajószentpéter és Ózd között.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2003-as megalakulása óta következetesen kiáll a külhoni magyarok választójogot is tartalmazó magyar állampolgársága mellett.
A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki Rubovszky György kereszténydemokrata honatya halála miatt.
Sárospatak önkormányzata 20 milliós kölcsönt kénytelen biztosítani a városi hőszolgáltató cégnek, különben a cég könnyen belerokkanhat a rezsicsökkentés miatti veszteségbe.
A hét elején Gyöngyösi Márton és Vona Gábor is a lengyel fővárosban járt, ahol találkozott a Szolidaritás 80 szakszervezettel, az egyik béruniós szövetségessel.

2017 június