Hegedűs Tamás: Harmadik világháború fenyeget?

2012-01-24 15:52
-A +A

Az Európai Unió külügyminiszterei tegnapi döntésükkel súlyos szankciókat vezettek be Iránnal szemben, amely a kőolaj import teljes befagyasztására, megszüntetésére, illetve az iráni központi bank elleni bojkottra vonatkozik- emlékeztetett mai sajtótájékoztatóján Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető- helyettese.

Az országgyűlési képviselő hozzátette: a döntés annál inkább megdöbbentő, mivel a az Európai Unió mélyen sérti a saját tagországainak érdekeit. A politikus hangsúlyozta: van némi bizarr jelenség abban, hogy az az Egyesült Államok és az az Izrael lobbizott a döntés meghozatala mellett, amelyiknek az Iránból származó kőolaj importja szinte a nullával egyenlő vagy minimális. Ezzel szemben az EU országai - kiemelten Olaszország és Spanyolország - Kína után az iráni kőolaj második legnagyobb importőrei. A fent említett uniós országok érdekei pedig súlyosan sérültek, mint ahogy Németországé is a jegybankkal szemben hozott súlyos szankció miatt, hiszen komoly érdekeltségei vannak Iránban.

A politikus hangsúlyozta: az Európai Unió ezzel szegénységi bizonyítvány állított ki magáról, bizonyítva, hogy nem képes képviselni még a saját maga érdekeit sem, ráadásul idegen elvárások mentén kész olyan intézkedéseket meghozni, amelyeknek a saját polgárai lesznek a kárvallottjai.

Hegedűs Tamás közölte: a legjobb esetben is arra lehet számítani, hogy a legkisebb valószínű kárként is, hogy az üzemanyagárak drasztikusan emelkedni fognak és a magyar fogyasztók is rövidesen megismerkedhetnek az 500 forintos benzinárral. A nemzeti radikális képviselő kiemelte, ennél súlyosabb veszély is fenyeget azonban: az Irán elleni szankció és háborús hisztériakeltés nemzetközi konfliktussá eszkalálódhat, sőt, akár egy közvetlen katonai összecsapás lehetőségét is magában hordozza, amely egy széleskörű háborúvá alakulhat. Az Európai Unió pedig felült Izrael és az Amerikai Egyesült Államok háborús hisztériakeltésnek.

A frakcióvezető – helyettes emlékeztetett: Irán az iszlám forradalom győzelme óta soha egyetlen háborút sem indított el a térségben, ezzel szemben Irak éppen amerikai bíztatásra 1980-ban véres támadást indított az ország ellen. Hegedűs Tamás feltette a kérdést: ki fenyegeti akkor a békét a térségben? Az az Irán, aki eddig nem támadott meg senkit vagy az az Egyesült Államok, amely először felbíztatta Irakot az Irán elleni támadásra, majd lerohanta Irakot és most Izraellel együtt Irán megtámadására készül?

A politikus szerint a valódi veszélyt nem Iránban kell keresni, ahol egyébként is az ország nukleáris programjának katonai jellegére eddig semmilyen megbízható bizonyítékot nem szolgáltattak nemzetközi megfigyelők. A képviselő hozzátette: Izraelnek ezzel szemben közel 200 atomfegyvere van.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a háborús hisztériakeltéssel ellentétben a békés megoldások híve, és a Közel – Kelet béke és stabilitásának a támogatója. A párt elítéli a háborús hisztériakeltést, és atz ostoba gazdaságpolitikai döntést, amivel az Európai Unió a saját országait, saját polgárait bünteti - zárta szavait a honatya. 

barikad.hu

Ajánlott cikkek

A Fidesz-pénzből tízmilliókkal kitömött CÖF brüsszeli kiruccanásához vajon ki nyúlt a pénztárcájába?
Az elmúlt évben többször is feltettem ezt a kérdést az elkerülő megépítésével kapcsolatban, válaszul pedig csak semmitmondó mellébeszélést kaptam.
A Jobbik szerint ki kell vizsgálni a pályázati túlárazásokat, a kormánytagok pedig egymásról rántják le a leplet.
A bolsevik módszereket egyre jobban elsajátító Fideszben még a kommunikációs igazgató is gátlástalanul hazudik.
A Bánki Erik által benyújtott törvényjavaslat a Munka Törtvénykönyvét módosította volna a dolgozói érdekekkel gyökeresen szembemenő módon.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 április