Nagyszabású, kétnapos Jobbik-majális a Hajógyári-szigeten

2011-04-19 14:42

Nyolc ingyenes koncert, sokféle egésznapos gyerekprogram és színvonalas előadások várják az érdeklődőket a Jobbik idei majálisára az óbudai Hajógyári-szigetre április 30-án és május 1-jén. Bepillantást nyerhetnek többek közt a Jobbik parlamenti frakciójának életébe, találkozhatnak Vona Gáborral és Morvai Krisztinával, meghallgathatják az Ismerős Arcok és a Lord koncertjét – mindezt teljesen ingyenesen.

Mindkét nap 9 és 17 óra között állandó játéklehetőséget biztosítunk a gyermekek számára ugrálóvárral, kisállat-simogatóval és egyéb programokkal.

Május elsején a gyermekek és szüleik részt vehetnek családi akadályversenyünkön, az alkoss magad asztaloknál, a mesterségek bemutatója során pedig emléktárgyakat, ajándékokat készíthetnek. Anyák napja alkalmából sólisztgyurmából készült meglepetéssel köszönthetik édesanyjukat.

Amíg a gyerekek alkotnak vagy játszanak, a szülők és nagyszülők sem maradnak előadások nélkül: szombaton az érdeklődök a Jobbik parlamenti „öklét” Novák Előd honatyát hallgathatják meg, őt követi még aznap Botlik József történész Rongyos Gárdáról szóló előadása, majd Z. Kárpát Dániel, az Atilla Király Népfőiskola igazgatójának, országgyűlési képviselőnek a tájékoztatójára kerül sor. Május elsején Volner János jobbikos frakcióvezető-helyettes mondja el pártunk véleményét a magyarországi közállapotokról, utána Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő enged bepillantást a brüsszeli küzdelmekbe, majd az előadássorozatot Vona Gábor régóta várt könyvének bemutatója és dedikálása zárja.

Az előadások után mindkét nap harci bemutatókra kerül sor, amelyekből közeli tapasztalatot lehet szerezni a barantáról, a lovas íjászatról és a Rongyos Gárda harcairól.

Mindkét nap - az előadásokat követően – délután kezdődnek a koncertek: szombaton a Kecskés zenekar történelmi korokat idéző dalai adják meg az alaphangot, majd Varga B. Tamás, utána FankaDeli lép fel. Ezt a napot az Ismerős Arcok koncertje zárja. Május elsején vasárnap szintén a Kecskés zenekar kezd, őket követi a Romantikus Erőszak és a Transylmania, végül pedig a Lord zenekar ad koncertet.

A Jobbik a rendezvényre kilátogató első 400 érdeklődőt mindkét nap tojásrántottás reggelire hívja meg, amelyet a jelenlévő jobbikos országgyűlési képviselőkkel közösen lesz lehetőség elfogyasztani egy kötetlen beszélgetés keretében.
Április 30-án 10 órától 17 óráig véradást szervezünk a majális helyszínén.

A Jobbik 2011-es majálisának programja:

1. Ingyenes gyerekprogramok április 30-án, szombaton 9 és 17 óra között:
- Állatsimogatás - magyar fajtákkal ismerkedhetnek a gyermekek
- Ugrálóvár
- Mesterségek bemutatója – kézművesek bemutatják munkájuk csínját-bínját, amelyet a gyerekek is kipróbálhatnak
- Íjászat

2. Ingyenes gyerekprogramok május 1-jén, vasárnap 9 és 17 óra között:
- Családi akadályverseny - elsősorban 2 és 10 év közötti gyermekeknek és családjaiknak
- Alkoss magad asztalok - a gyerekek kézügyességükkel kedves ajándékokat készíthetnek természetes anyagokból
- Mesterségek bemutatója – kézművesek bemutatják munkájuk csínját-bínját, melyet a gyerekek is kipróbálhatnak
- Sólisztgyurma - a gyerekek kedves ajándékot készíthetnek az édesanyjuknak anyák napja alkalmából
- Állatsimogatás - magyar fajtákkal ismerkedhetnek a gyermekek
- Ugrálóvár
- Íjászat

3. Előadások:
Április 30. (szombat), programok a Jobbik vezetőivel:
9:00 Reggeli és kötetlen beszélgetés a Jobbik országgyűlési képviselőivel
10:00 Novák Előd országgyűlési képviselő előadása a kemény parlamenti ütközetekről
11:00 Botlik József történész előadása a Rongyos Gárdáról
12:00 Z. Kárpát Dániel előadása a demográfiai helyzetről, a magyar föld és vízkészlet védelméről
13:00 Baranta, gyalogos harci bemutató
13:30 Rongyos Gárda közelharc-kiképzés bemutató

Május 1. (vasárnap), programok a Jobbik vezetőivel:

9:00 Reggeli és kötetlen beszélgetés a Jobbik országgyűlési képviselőivel
10:00 Volner János frakcióvezető-helyettes előadása a ”közbizonytalanságról” és a kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról
11:00 Morvai Krisztina EP képviselő előadása a brüsszeli küzdelmekről
12:00 Vona Gábor bemutatja és dedikálja frissen megjelent könyvét
13:00 Baranta, gyalogos harci bemutató
13:30 Lovas-íjász bemutató az V-X. századi magyar harckultúra és harcfelszerelés bemutatása

4. Koncertek:

Április 30., szombat

14:00-14:45 Kecskés zenekar tolmácsolásában a történelmi korok dalai
15:00-16:15 Varga B. Tamás
16:30-17:45 FankaDeli
18:00-19:30 Ismerős Arcok

Május 1., vasárnap
14:00-14:45 Kecskés zenekar tolmácsolásában a történelmi korok dalai
15:00-16:15 Romantikus Erőszak
16:30-17:45 Transylmania
18:00-19:30 Lord

A Jobbik-majálison minden koncert ingyenes.

Megközelítés

Az óbudai Hajógyári-szigetre a szentendrei (Batthyány térről induló) HÉV-vel a Filatorigátnál leszállva lehet eljutni, onnan kitáblázzuk a rendezvény pontos (a tavalyival megegyező) helyszínét.
A nemzeti kirakodóvásárra további árusok jelentkezését várjuk a 06-30-957-9212-es mobilszámon.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz véradás a Jobbik Majálison szombaton 11-17 óráig.

Tájékoztatásul a véradóknak :
Ha Ön egészséges, elmúlt 18 éves és még nem töltötte be a 60. életévét (rendszeres véradóknál 65 év a korhatár) és úgy érzi, hogy segíteni tud a rászoruló betegeken, jöjjön el a véradásra. Ezzel nem csak másokon segít, hanem Ön is átesik egy szűrővizsgálaton, ami az aktuális egészségi állapotáról ad felvilágosítást. Amennyiben valamilyen eltérésre utaló eredményt találnak, behívják Önt egy kontroll vizsgálatra.

Fontos tudnivalók:
A regisztrációhoz fényképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél), valamint eredeti TAJ kártya és lakcím kártya szükséges.
Véradás előtt étkezni kell és sok folyadékot fogyasztani.
A levett vérmennyiség 450 ml; az egészséges szervezet számára nem megterhelő, ez tartalék.

Feltételek:
- minimálisan 50 kg testsúly, betöltött 18. életév,
- két véradás között minimum 56 nap várakozási idő,
- férfiak évente 5x, nők 3x adhatnak vért.

jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom az egyetlen kormányváltó erő, melyet bizonyít, hogy egyre többen lépnek tagjaink sorába, és folyamatosan alakulnak az új helyi szervezetek.
Sok sikert kívánunk az új szervezetnek!
A Jobbik hatékonyabb módszertant tart szükségesnek a hazai nyelvoktatásban annak érdekében, hogy a diákok ugyanannyi idő alatt jobb nyelvtudást kapjanak az iskolákban.
A Jobbik Ifjúsági Tagozata üdvözli a tegnap meghozott döntést, miszerint újra beengedik a Ferencváros szurkolóit a csapat mérkőzéseire 3 év eltelte után.
Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik.
Tavasztól visszaszerzik a termőföldet a Mészáros-féléktől.

2017 október