Nevezzék meg az iráni külügyminiszter kitiltásának felelőseit!

2011-11-29 16:07

A magyar külügy az iráni külügyminiszter gépének hazánk légteréből történő kitiltásával csak tovább feszítette az amúgy sem túlságosan nyugodt nemzetközi helyzetet.

Az iráni külügyminisztere repülőgépének, hazánk légteréből történő kitiltásának felelőseinek megnevezését követelte a kormánytól Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője kedd délutáni sajtótájékoztatóján.

A honatya emlékeztetett arra, hogy hétfőn a magyar hatóságok a külügyminisztériummal együttműködve kitiltották hazánk légteréből az iráni külügyminiszter repülőgépét.  Az iráni politikus egy hollandiai nemzetközi konferenciára tartott, amelyen a kémiai és vegyi fegyverek betiltása volt a téma, sajnos a magyar engedélymegtagadás miatt a részvételt le kellett mondania. – tette hozzá.

A képviselő kiemelte: minden európai uniós ország engedélyezte a repülőgép áthaladását, csak hazánk nem tette meg ezt, amit Német Zsolt elfogadhatatlanak tart.

A Jobbik politikusa a felelősök megnevezését követelt. Választ vár arra, hogy személyesen kit terhel felelősség, ezért a diplomáciai incidensért.

Németh Zsolt kiemelte: a magyar külügy csak a NATO és az euro-atlantista érdekeket tartja szemelőt. Hozzátette: döntésükkel nem mozdították elő az Irán körül kialakult nemzetközi konfliktus békés megoldását, és fölöslegesen vállaltak egy diplomáciai konfliktust.

A képviselő kitért a múltévben az izraeli kémrepülőgépek engedély nélküli hazánk légterében végrehajtott felderítő repülésére. Ezzel kapcsolatban, leszögezte: míg az iráni külügyminiszter repülőgépének kitiltásakor rendkívül határozottak voltak a magyar hatóságok, addig az izraeli kémrepülőgépek légtérhasználatakor már korántsem volt tapasztalható ilyen kemény fellépés.  Az akkori kormánypártok ígértet tettek a felelősök felkutatására és megnevezésére ez meg is történt, de ezután nem történt semmi –tette hozzá.

J.F.

barikad.hu

A baloldali iszapbirkózás újabb fejezete volt
Kakuk Zoltán így fogalmaz a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária öngyilkossági kísérletével kapcsolatban: „kár, hogy túlélte”.
Csak két kormányfői ciklust engedélyezne a Jobbik.
Mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy az európai uniós népszavazásra irányuló kezdeményezésük sikeres legyen.
Borsodban a Jobbik frakciója nevében Pasztorniczky István kezdeményezte a nemrég Sátoraljaújhely mellett bekövetkezett frontális karambolban elhunyt családanyák árváinak megsegítését.
Vajon Orbán Viktor pártjában ki nem lopta meg még a népet tíz- és százmilliókkal?

2017 február