Vona Gábor bemutatta a IV. Béla tervet

2011-04-15 20:22

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője péntek délelőtti sajtótájékoztatóján mutatta be a IV. Béla tervet, amelyben a Jobbik 30 pontban dolgozott ki javaslatokat Magyarország jelenlegi problémáinak megoldására.

A Jobbik frakcióvezetője rámutatott: ezekre a nehézségekre az elmúlt húsz évben a soron következő kormányok nem találtak megoldást, csupán újabb és újabb mentőcsomagokhoz, megszorítási programokhoz nyúltak. „A mentőcsomagok húsz évén vagyunk túl” - vélte a politikus. Ennek az eredménye pedig az lett, hogy a társadalom  „latin-amerikanizálódott”, ami azt jelenti, hogy a középosztály nem erősödött meg, nem vált széles réteggé, hanem egy szűk gazdag réteg vált ki a társadalomból, a nagy többsége pedig vagy lesüllyedt a mély-nyomorba, vagy pedig az ennek elkerülése ellen való küzdéssel tölti mindennapjait. A megoldás feltétele az, hogy a valódi problémákból, a valódi csapdahelyzetekből kell kiindulni, hiszen csak akkor lehet helyes válaszokat kapni, ha a diagnózis is helyes.

Úgy véli, hogy a Fidesz nem élt azzal a történelmi lehetőséggel, amit 2010 tavaszán kapott, felkészületlenül folytatja a kormányzást, korábbi ígéretei foglya, politikai színtéren szűk látókörűség jellemzi és egyfajta bosszút folytat a nyolc évi ellenzékben ért sérelmei miatt. A Fideszt továbbá jellemzi az elmúlt húsz év minden kormányával egyetemben a nemzetközi szervilizmus, amikor megremeg a térde egy-egy nemzetközi szereplő előtt. Vona Gábor szerint Orbán Viktornak a magyar földet kellett volna megvédenie az Európai Unió előtt, nem pedig azt a médiatörvényt, ami csak arra jó, hogy bebetonozza a hatalmát a médiába.

A nemzeti radikális képviselő elmondta: a Széll Kálmán terv – melyet Orbán Viktor személyesen nem is mert vállalni, hanem Navracsics Tiborral és Matolcsy Györggyel mutattatott be – egy megszorító csomag, amit a Jobbik alkalmatlannak tart Magyarország problémáinak megoldására, ugyanis nem néz szembe a valódi helyzettel és ebből kifolyólag félévente, bizonyos idő elteltével újabb és újabb megszorító csomagok, kiigazítások fogják követni. Hozzátette: A Fidesz ezzel azt bizonyította be az elmúlt egy évben, hogy egyrészt alkalmatlan Magyarország problémáinak megoldására, másrészt pedig azok a megoldások, amiket választ, azzal kizárólag a gazdagok érdekeit segíti, tehát kijelenthetjük, hogy az Orbán-kormány a gazdagok kormánya, a Fidesz pedig a gazdagok pártja.

Vona Gábor hangsúlyozta: a IV. Béla terv kimondja, hogy az ország egy hármas csapdahelyzetben van, ezzel a három csapdahelyzettel kell valamit kezdeni, mert amíg ezt nem tesszük meg, addig ez az ország nem fog egyről a kettőre jutni. A pártelnök kiemelte: nem elég a három csapdahelyzet közül egyiket vagy másikat kezelni, hanem a hármat egyszerre kell. Mind a három önmagában is halálos veszélyt jelent Magyarországra.

A politikus a hármas csapda helyzet fontosságát hangsúlyozva újra ismertette azt: az első ilyen veszély az államadósság problémája, mellyel ugyan a Széll Kálmán terv szembenéz, azután mégis félretekint, és azt mondja, hogy fizessük tovább az államadósságot, ahogyan eddig is tettük. Matolcsy György arról ábrándozik, hogy majd a magyar gazdaság annyira erős lesz, hogy az adósságterhet könnyen vissza tudja az ország fizetni. Ez azonban teljes mértékben irreális, hiszen a magyar gazdaságot éppen az államadósság terhe nem engedi fellendülni. A Jobbik ezért úgy véli, hogy az államadósságot újra kell tárgyalni, aminek több formája lehet, ilyen lehet egyfajta fizetési moratóriumkérés vagy átütemezés.

A másik a nemzetközi függésünkből fakadó csapdahelyzet. Ennek két fő eredője van: az egyik az Európai Uniós tagságunk, a másik a multinacionális cégek magyarországi túlzott jelenléte. Az Európai Uniós tagságunkat mind a Fidesz, mind az MSZP egyfajta sikertörténetként állítják be közösen, „közös a bűnük” - mondta Vona Gábor, azonban épp a napokban vált egyértelművé, hogy milyen veszély Magyarország számára az Európai Uniós tagság, ha ahhoz nem megfelelő módon viszonyul a magyar politika. Az Alkotmány vitája kapcsán az EU-ra hivatkozva az a Fidesz-KDNP összes képviselője fölállt és elárulta saját hazáját, mert a Jobbik földdel és vízkinccsel kapcsolatos alkotmánymódosító javaslata mögött az Európai Unióból való kizárás lehetőségét vélték felfedezni.

Számos statisztika mutatja, hogy a multinacionális tőke mennyire agyontámogatott a magyar vállalkozói szektorral szemben. A IV. Béla terv megoldásai között szerepel egy Kelet-Közép Európai Gazdasági Közösség megalkotása, amely sokkal mélyebb, erősebb kelet-közép európai integrációt tart szükségesnek, akár az EU alternatívájaként is, hiszen sokan úgy vélik, hogy az Európai Unió jelen formájában összetarthatatlan.

A másik javaslat a nemzetközi függés enyhítésére a keleti fordulat, bár nem olyan, amilyet Orbán Viktor hajtott végre, amikor bejelentette a keleti fordulat, kiment Moszkvába, Pekingbe, de a mai napig nem lehet tudni, hogy mi történt ott, így gyanítható, hogy komoly eredményeket nem tudtak elérni. Vona Gábor úgy véli, hogy észre kell venni azt, hogy Oroszország, Kína, Törökország, Közép-Ázsia, az arab világ, vagy akár Irán és Latin-Amerika is olyan gazdasági potenciálra tesznek szert a gazdaságban, amely átrajzolja a világgazdaság előterét, és ebben a helyzetben az az ország Kelet-Európában aki először tudja kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket, az komoly gazdasági, politikai előnyökre tehet szert.

A harmadik csapdahelyzet a demográfiai, amelynek két eredője van: az egyik, hogy fogy az összlakosság a másik pedig a cigány népszaporulat ezen belül robbanásszerű. Nem azzal van gond, hogy cigány gyermekek születnek, hanem az, hogy ezen gyerekek megszületése mögött az esetek jelentős részében sem szociális, sem kulturális háttér nincs. Potenciális bűnözőket, potenciális segélyen élőket nevelnek ki ezek a családok. Jelenleg a cigány gyermekek előtt három életpálya modell kínálkozik. Az egyik, hogy segélyeken fog tengődni, a másik megélhetési gyermekvállalásba menekül, a harmadik pedig, hogy bűnözővé válik. A legrosszabb esetben kombinálják ezt a hármat.

A Jobbik szerint a megélhetési gyermekvállalással le kell számolni, ez pedig nem megy másképp, hogy a családi pótlékot a harmadik gyermektől felfelé adókedvezménnyé kell alakítani, illetve a családi pótlék folyósításának feltételét az édesanya 19. életévéhez kötik, mert nem csupán az a gond, hogy a segélyek miatt szülnek ezekben a családokban több gyermeket, hanem hogy ezt 12-13 évesen, anyai felkészültség nélkül teszik.

Vona Gábor végül megjegyezte: az országot csak a Jobbik által készített IV. Béla tervvel lehet megmenteni, nem pedig a Széll Kálmán tervvel, ami csak egy újabb megszorító csomag.

barikad.hu

A Fidesz-pénzből tízmilliókkal kitömött CÖF brüsszeli kiruccanásához vajon ki nyúlt a pénztárcájába?
Az elmúlt évben többször is feltettem ezt a kérdést az elkerülő megépítésével kapcsolatban, válaszul pedig csak semmitmondó mellébeszélést kaptam.
A Jobbik szerint ki kell vizsgálni a pályázati túlárazásokat, a kormánytagok pedig egymásról rántják le a leplet.
A bolsevik módszereket egyre jobban elsajátító Fideszben még a kommunikációs igazgató is gátlástalanul hazudik.
A Bánki Erik által benyújtott törvényjavaslat a Munka Törtvénykönyvét módosította volna a dolgozói érdekekkel gyökeresen szembemenő módon.

2017 április