A nemzeti radikálisoknak is vannak emberi jogaik

2011-06-21 14:49

A szombati homokos felvonulás ellentüntetőivel szemben a rendőrség számos jogsértést követett el, például ketrecbe zárta és ok nélkül könnygázzal fújta le őket.

Szombaton a homokosfelvonulás ellentüntetését szabályszerűen bejelentették, a rendőrség elfogadta, ám a végén a „rend őrei” most már sokadjára nem tartották be a játékszabályokat - mondta el mai sajtótájékoztatóján Zagyva György Gyula. A politikus úgy látja, a hatóságok úgy gondolják, a HVIM-mel és a nemzeti oldallal mindent meg lehet tenni.

A nemzeti képviselő elmondta: az ellentüntetők beálltak a kordonok mögé, majd arra lettek figyelmesek, hogy a homokos menetet más irányba térítik, ekkor Zagyva György Gyula a rendőrségen bejelentette a rendezvény végét. Az egyenruhások azonban ezek után sem engedték el a jelenlévőket, minden előzetes felszólítás nélkül körülkerítették, „kvázi ketrecbe zárták” őket.

A rendőrök ezután egy-másfél órán keresztül senkit nem engedtek ki a „ketrecből”, aki megpróbált távozni, azt bántalmazták és könnygázzal lefújták. A könnygázból persze szinte mindenki kapott. A rendőrök kockáztatták százak életét, hiszen a „ketrecben” többen rosszul lettek, víz sem volt náluk. A körbezárást a rendőrök nem tudták megindokolni – mutatott rá a képviselő.

Zagyva György Gyula bejelentette: pertársaságot alapítanak, amelybe a HVIM honlapján mindenki jelentkezhet és együtt beperlik a rendőrséget, valamint panaszt tesznek a rendészeti panasztestületnél. A politikus emlékeztetett: a nemzeti radikális oldal több hasonló pert megnyert. Ezért, ha van még minimális bírósági függetlenség, akkor most is nyerni fognak – szögezte le a képviselő.

A jobbikos képviselő végül hangsúlyozta: a nemzeti radikálisokkal sem lehet mindent megtenni, nekik is vannak emberi jogaik.

barikad.hu

A hazugságairól és vesztes sajtópereiről elhíresült Magyar Idők nevű fideszes propagandalap ismét pert vesztett a Jobbikkal szemben szerdán.
Az elmúlt három évben nagymértékben megdrágultak az ingatlanok, s a 3 éve korrekt módon megszabott forgalmi érték és a mai között is óriási eltérés lehet.
"Az elmúlt hétnek nem csak a segítségnyújtás volt a célja, hanem az önkéntes munka fontosságára és szépségére való figyelemfelhívás is."
A Rogán-minisztériumból szerkesztett lapok eddig 70 pert veszítettek a Jobbik ellen, a most megjelent cikkel újabb áldozata lesz a fideszes hazugságkampánynak.
A mai napon a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében kimondta, hogy Habony Árpád közszereplőnek minősül.
Pakusza Zoltán arra kérte Miskolc polgármesterét, támogassa a perecesi és kiliáni lakókat abban, hogy lakókörnyezetük fejlődhessen.

2017 szeptember