Letölthető a Jobbik választási programja

2010-01-20 00:00

A 2010-es országgyűlési választásra a Jobbik mutatja be elsőként a programját, melyet a párt mai kampánykezdetével hoz nyilvánosságra. Már a dokumentum címe – Radikális változás – is utal arra a személetmódra, a gyökeres változás szükségességére, amivel a párt eddig is hozzáállt a mai, súlyos társadalmi problémákhoz, és címéhez hűen számos eddig tabunak számító témával foglalkozik, illetve ad választ a felvetett kérdésekre. A program minden szakterületen számba veszi az elmúlt 20 év hibáit, mulasztásait, és felvázolja a Jobbik Magyarországért Mozgalom alapelveit, megoldási javaslatait a szebb jövő érdekében. A szakanyagba beépültek a 2006-os választási, a 2007-es Bethlen Gábor és a 2009-es európai parlamenti választási program főbb elemei is. Az elmúlt hónapokban 22 kabinetben több száz szakember dolgozott a programon és az ahhoz tartozó háttéranyagok kidolgozásán. Az így elkészült tervet – az Alapszabály szerint – az Országos Választmány fogadta el. A program bevezető köszöntőjét Morvai Krisztina államfőjelölt, előszavát Vona Gábor kormányfőjelölt írta. A Jobbik anyagi szűkössége miatt egyelőre csak húszezer példányban kinyomtatott, apró betűvel 88 A4-es oldalra tömörített program letölthető (majd házilag is kinyomtatható, fénymásolható) ide kattintva: http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf (Amennyiben nem rendelkezik a dokumentum olvasásához szükséges Adobe Acrobat Reader programmal, innen ingyenesen letöltheti: http://get.adobe.com/reader/)

A Jobbik külön aggályosnak tartja, hogy a lakossággal elfelejtettek konzultálni a tervek előkészítése során.
A Jobbik miskolci önkormányzati képviselője évek óta igyekszik felhívni a városvezetés figyelmét Pereces, illetve a vele egy választókörzetben lévő területek fejlesztésének fontosságára.
A Jobbik a közös határvédelemmel egyetért, egy közös európai hadsereg gondolatát azonban elutasítja.
A radikális párt helyi szervezete szerint az emberek elégedetlenek az átalakított tömegközlekedési rendszerrel.
A Jobbik a Miskolci Naplóval szembeni társadalmi tiltakozásra szólít fel addig, amíg a közpénzen fenntartott sajtóorgánum nem tesz eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének.
Célja, hogy a jobbikos politikusok és a szakszervezetek között egy közvetlen szakmai fórum alakuljon ki.

2016 július