Letölthető a Jobbik választási programja

2010-01-20 00:00

A 2010-es országgyűlési választásra a Jobbik mutatja be elsőként a programját, melyet a párt mai kampánykezdetével hoz nyilvánosságra. Már a dokumentum címe – Radikális változás – is utal arra a személetmódra, a gyökeres változás szükségességére, amivel a párt eddig is hozzáállt a mai, súlyos társadalmi problémákhoz, és címéhez hűen számos eddig tabunak számító témával foglalkozik, illetve ad választ a felvetett kérdésekre. A program minden szakterületen számba veszi az elmúlt 20 év hibáit, mulasztásait, és felvázolja a Jobbik Magyarországért Mozgalom alapelveit, megoldási javaslatait a szebb jövő érdekében. A szakanyagba beépültek a 2006-os választási, a 2007-es Bethlen Gábor és a 2009-es európai parlamenti választási program főbb elemei is. Az elmúlt hónapokban 22 kabinetben több száz szakember dolgozott a programon és az ahhoz tartozó háttéranyagok kidolgozásán. Az így elkészült tervet – az Alapszabály szerint – az Országos Választmány fogadta el. A program bevezető köszöntőjét Morvai Krisztina államfőjelölt, előszavát Vona Gábor kormányfőjelölt írta. A Jobbik anyagi szűkössége miatt egyelőre csak húszezer példányban kinyomtatott, apró betűvel 88 A4-es oldalra tömörített program letölthető (majd házilag is kinyomtatható, fénymásolható) ide kattintva: http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf (Amennyiben nem rendelkezik a dokumentum olvasásához szükséges Adobe Acrobat Reader programmal, innen ingyenesen letöltheti: http://get.adobe.com/reader/)

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány rengeteg forrást költött a falusi turizmusra, azonban számos visszaélés is történhetett.
A pártelnök mai, gyöngyösi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az elmúlt választásokhoz hasonlóan a Heves megyei 2. választókerületben megméretteti magát.
Farkas Sándor és Czerván György fideszes képviselők jelentős, 1,5 milliárd, illetve 750 millió forint támogatást titkoltak el vagyonnyilatkozataikban.
A Jobbik szerint a kormánypárt az elmúlt hat évben állami szintre emelte a korrupciót.
A Nógrád megyei Szécsény városában is megalakult a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezete.
A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén sikerült megakadályozni, hogy a Rác fürdő eladásáról zárt ajtók mögött tanácskozzanak a képviselők.

2017 február