Letölthető a Jobbik választási programja

2010-01-20 00:00

A 2010-es országgyűlési választásra a Jobbik mutatja be elsőként a programját, melyet a párt mai kampánykezdetével hoz nyilvánosságra. Már a dokumentum címe – Radikális változás – is utal arra a személetmódra, a gyökeres változás szükségességére, amivel a párt eddig is hozzáállt a mai, súlyos társadalmi problémákhoz, és címéhez hűen számos eddig tabunak számító témával foglalkozik, illetve ad választ a felvetett kérdésekre. A program minden szakterületen számba veszi az elmúlt 20 év hibáit, mulasztásait, és felvázolja a Jobbik Magyarországért Mozgalom alapelveit, megoldási javaslatait a szebb jövő érdekében. A szakanyagba beépültek a 2006-os választási, a 2007-es Bethlen Gábor és a 2009-es európai parlamenti választási program főbb elemei is. Az elmúlt hónapokban 22 kabinetben több száz szakember dolgozott a programon és az ahhoz tartozó háttéranyagok kidolgozásán. Az így elkészült tervet – az Alapszabály szerint – az Országos Választmány fogadta el. A program bevezető köszöntőjét Morvai Krisztina államfőjelölt, előszavát Vona Gábor kormányfőjelölt írta. A Jobbik anyagi szűkössége miatt egyelőre csak húszezer példányban kinyomtatott, apró betűvel 88 A4-es oldalra tömörített program letölthető (majd házilag is kinyomtatható, fénymásolható) ide kattintva: http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf (Amennyiben nem rendelkezik a dokumentum olvasásához szükséges Adobe Acrobat Reader programmal, innen ingyenesen letöltheti: http://get.adobe.com/reader/)

A Jobbik antikorrupciós munkacsoportja Lengyel Róbert, Siófok polgármestere közreműködésével újabb bűncselekménygyanús ügyletre bukkant a Balaton-parti város korábbi vezetése idejéből.
A Jobbik továbbra is felháborítónak tartja, hogy a harmadik Orbán-kormány - minden korábbi ígéretét felrúgva - a nemzeti vagyon növelése helyett eladta az állami földvagyon döntő részét.
Mostantól Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is van „mosolygós” intézmény, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Jobbik.
A Jobbik legújabb Békés megyei szervezetének az életre hívása Dr. Szabó Ervin választókerületi elnök, és László Attila választókerületi szervező közreműködésével jött létre.
Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fog Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordulni.
Szijjártó Péter kinevezési gyakorlata és káderpolitikája egy világos trenddé és rendszerré kezd összeállni, ami a volt szociálliberális tábor prominenseinek felszippantását célozza.

2016 augusztus