SZJA 1%

2017-02-03 10:02

A Jobbik Magyarországért Mozgalom arra kéri szimpatizánsait, hogy most a személyi jövedelemadójuknak 1%-ával támogassák a Kollégium a Jövőért Közhasznú Alapítványt

Az elmúlt években befolyt egyszázalékos befizetésekből lett finanszírozva több nemzeti rendezvény, előadás és misszió. A tavalyi missziók közül a legfontosabb a kárpátaljai, nehéz sorsú magyar nemzettestvéreink megsegítésére elindított segélyprogram volt, melynek keretében sok ottani magyar családnak és magyar óvodának tudott mind pénzügyileg, mind tárgyi adományokkal segíteni a Kollégium a Jövőért Alapítvány. Az egyéb nemzeti missziók mellett a jövőben is folytatódni fog a kárpátaljai segélyprogram, amelynek az anyagi alapját részben a felajánlott SZJA egy százalékok tudják biztosítani.

A rendelkezéshez egyedüli szükséges adat az alapítvány adószáma:

18072574-1-43

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 %-áról? A NAV ide vonatkozó rövid tájékoztatója

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2016-os személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést benyújthatja:

1) a személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2017. május 22-ig:

-ügyfélkapun keresztül elektronikusan:16SZJA bevallás EGYSZA lapján vagy 16EGYSZA nyomtatványon (ÁNYK-Abevjava program segítségével tölthető ki)

-postai úton: 16EGYSZA nyomtatvány (ÁNYK-Abevjava program segítségével tölthető ki, letölthető a NAV weboldaláról; fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)

-a NAV ügyfélszolgálatain személyesen,jellel ellátott lezárt, adóazonosító  borítékban

2.)bevallási tervezete on-line javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 %-áról rendelkezni (az új online felület, WebNYK 2017.03.15-e után érhető el)

3.) munkáltatói adómegállapítás esetén 2017. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)

4.)A 16EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Fontos, hogy a május 22-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befizette és nincs adótartozása.

A nyomtatvány felső részén az adózó neve és adóazonosító jele, vagy adószáma értelemszerűen kitöltendő.

Kérjük, hogy ide alapítványunk a "Kollégium a Jövőért Közhasznú Alapítvány" adószámát írják be:

18072574-1-43

Az országos statisztika azt mutatja, hogy az adózók közel fele nem él az 1% felajánlásával.

Ezért kérünk mindenkit, hogy családja, barátai, ismerősei körében népszerűsítse alapítványunkat, hogy minél többen ajánlják fel jövedelemadójuk 1 %-át.

Tisztában vagyunk azzal, hogy hallgatóink jelentős része nyugdíjas, munka nélkül maradt, azaz adózó jövedelemmel nem rendelkezik.

Azonban ha "maga helyett" valakit a szélesebb családból vagy baráti körből "beszervez", cselekedetével önmaga is hozzájárul a felajánlások számának emelkedéséhez

Köszönjük, ha támogatja közös céljainkat!

Kollégium a Jövőért Közhasznú Alapítvány

Adószám:18072574-1-43
Cím:1117 Budapest, Nándorfejérvári út 8/B
Nyilvántartási száma:01-01-005439
Bankszámlaszáma: 13555555-13552010-00012529 (KDB Bank)

Közel egynapos előkészület után került megrendezésre Végegyházán az újabb ingyenes ruha és ételosztási akciónk.
Amíg a Jobbik bérunióval küzd a nyugati bérekért, addig a Fidesz ukrán vendégmunkásokkal betonozná be az alacsony fizetéseket Miskolcon is.
Keményebben lépne fel a hálapénz ellen a Jobbik, hogy végképp száműzze a jelenséget.
Fizetni kell a fúrt és ásott kutak fenntartásáért.
A miskolci fideszes városvezetés idén is bizonyította, hogy csak a politikai marketing fontos a számára a valós problémák megoldása helyett.
Az állandó magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárok jelenleg csak személyesen a külképviseleteken szavazhatnak.

2017 március