Videóink

Fejezze ki véleményét a migrációról!

2017-08-03 18:02

Morvai Krisztina EP-képviselőnek többször is ellenőriznie kellett, hogy jól látja-e az ENSZ Közgyűlés 72. ülésszakára összeállított európai parlamenti jelentésben azt a részt, amely szerint a migrációval kapcsolatban „szabadabb véleménynyilvánításra” van szükség, különösen a polgárok részéről… „Nosza, rajta!” – javasolta Morvai Krisztina. Mi, magyarok folyamatosan kifejezzük a véleményünket, bár ezért állandó gyalázkodást kapunk az Európai Uniótól és a nyugati sajtótól. Morvai Krisztinának eszébe jutott a véleménynyilvánítási szabadságról és a migrációról az a „martonfai csoda”, amely egyfajta kezdőpontja volt Magyarország migrációval szembeni határozott fellépésének. A Pécs melletti kis ékszerdoboz, Martonfa maroknyi lakója tiltakozó gyűlést tartott, amikor tudomásukra jutott (2 évvel ezelőtt), hogy migráns befogadó központot kívánnak létesíteni településükön. Megelőzve „korukat”, kifejezték véleményüket és kivonultak a tervezett építési területre, közölve, hogy addig nem mennek el, amíg a kormány vissza nem vonja a tervet. Morvai Krisztina meggyőződése szerint a martonfaiak véleménynyilvánításának nagy szerepe volt abban, hogy Magyarország más utat választott, mint Nyugat-Európa: határainkat védjük és nem a kiszolgáltatott lakosságot kényszerítjük rá a tömeges migráció következményeinek elviselésére. Ezt a receptet ajánlotta a nyugat-európaiaknak is Morvai Krisztina is angol nyelvű felszólalásában.