A kormány azonnal csoportosítson át forrásokat a vasút biztonságos működtetésére!

Balassa Péter országgyűlési képviselőnk kérdésekkel bombázta az illetékes minisztert, Lázár Jánost a vasúttal kapcsolatban.

Eltört a sín Szabadbattyán és Kiscséripuszta között. Leállt a forgalom a dél-balatoni vasútvonalon. A Keletinél kisiklott a Claudiopolis InterCity, a forgalom összeomlott, az utastájékoztatás szintén. Eltört a sín a ceglédi vonalon, kétórás késések a Nyugati és a Déli pályaudvaron. Pályahiba miatt a ceglédi vonalon 20-40 perces késésekre lehet számítani. Elromlott a Fonyódról Kaposvárra induló vonat, pótlóbuszok járnak. Tapolca és Keszthely között is pótlóbusz jár.

Mikorra várható a vasútfejlesztési terv részleteinek bemutatása? 2024 első felében mely vasúti vonalakon, mekkora összeget költött a MÁV karbantartásra? Az elkövetkezendő években mely vonalakon terveznek teljes pályafelújítást? Mely vonalakon van sebességkorlátozás a pálya rossz állapota miatt? A közel 50 éves vasúti kocsik cseréje mikorra várható 21. századi, modern, klimatizált kocsikra, illetve mikor várható InterCity kocsik és mozdonyok vásárlása?