Adorján: Megtörtént a bejelentés a Szuverenitásvédelmi Hivatal felé Orbán Balázs kijelentése miatt

❌️Orbán Balázs erkölcsileg és politikailag is alkalmatlan a tisztségére. Ha komolyan gondolná, hogy hibázott, akkor elfogadná azt is, hogy nem maradhat tovább a közéletben, és azonnal lemondana!

👉 A kormány által létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal eddig nem nagyon tudta bizonyítani létjogosultságát, ám most eljött az idő, hogy érdemben is tudjanak vizsgálódni. Ezért Orbán Balázs kijelentései miatt ma hivatalosan is megtettük Dudás Róbert országgyűlési képviselővel a szükséges bejelentést. Bízunk benne, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal nem csak politikai megrendeléseknek tesz eleget, nem csak független sajtóorgánumokkal “szórakozik”, hanem akkor is fellép, amikor hazánk szuverenitását tényleg veszély fenyegeti.

Beadványunk az alábbiakban olvasható:

Lánczi Tamás

a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

Lánczi Tamás

a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

"A haza védelme nemzeti ügy. Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére." /Alaptörvény XXXI. cikk (1) bekezdés/

Az Alaptörvény rendelkezése értelmében minden magyar ember köteles megvédeni a hazát, megtenni mindent annak érdekében, hogy a megszálló hatalmak martaléka ne lehessen. Ebből kiindulva az ezzel ellentétes cselekedet, kiváltképp az ország védelmének önfeladása, a hazaárulással egyenértékű. Ráadásul amennyiben ez a fajta önfeladás gondolata az egyik legfontosabb politikai személytől, magától a miniszterelnök politikai igazgatójától származik, akkor joggal jelenthető ki, hogy Magyarország jövője, szuverenitásának megvédése veszélybe került, hiszen ha ezt tették volna a múltban, akkor vélhetően ezt tennék a jövőben is.

A Mandiner Stratégiai Részleg című műsorában elhangzott, hogy Orbán Balázs szerint Magyarország 1956-ból tanulva nem javasolta volna Ukrajna számára a védekezést a háborús agresszióval szemben és a haza védelmét úgy jellemezte, hogy az pusztán elfecsérelt emberéleteket jelent. Kijelentései szerint Magyarország ’56-ból okulva másképp cselekedett volna, mint Ukrajna, és nem lépett volna fel aktívan az agresszorral szemben. Ez azt jelenti, hogy a magyar kormány felemelt kézzel hagyta volna elveszni az országot, ellenállás nélkül adta volna át a hazát a megszállóknak.

A politikai igazgató ezen kijelentései nyilvánosan is erős kritikákat váltottak ki a politikai és közéleti szereplők körében, illetve a társadalom széles rétegeiben, különös tekintettel arra, hogy felmerült a gyanú, miszerint a magyar kormány, illetve annak vezető politikai szereplői nem lennének készek megvédeni hazánkat egy külső agresszió esetén.

Kijelentésével semmibe vette az ’56-os hősöket, elkötelezettségüket és áldozatvállalásukat a nemzet érdekében, a magyar szabadságvágyat úgy látszik ő nem ismeri. Véleményével és kinyilatkozásával veszélybe sodorta Magyarország szuverenitását, hiszen beosztásából fakadóan jogosan gondolhatja bárki, hogy a magyar kormány véleményét tolmácsolta.

Ezúton kérem, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálja meg, hogy Orbán Balázs kijelentései mennyiben állnak összhangban Magyarország alkotmányos kötelezettségeivel, és milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek ezek a nyilatkozatok az ország védelmi stratégiájára nézve.

Tisztelettel kérem a vizsgálat elindítását és annak eredményéről történő tájékoztatást.

Tisztelettel: Adorján Béla, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke