Tarthatatlan, hogy nincs elég kollégiumi férőhely a felsőoktatásba felvett fiataloknak!

A Jobbik Klebelsberg oktatási programja szerint nemcsak a magyar közoktatás, hanem a felsőoktatás is kiemelt nemzetstratégiai ágazat, amely kiemelt támogatást érdemel. Szerintünk kiemelt költségvetési forrást kell biztosítani az kollégiumi férőhelyek számának növelésére, kiemelten kellene kezelni a Diákváros ügyét, melynek helyén csaknem egy kínai egyetem épült. Hosszú évek óta azt is követeljük, hogy a magyar egyetemi oktatók és dolgozók bérét is érdemben rendezzék, hiszen azok már a régiós bérekhez képest is súlyosan le vannak maradva!

Emellett egy olyan lakhatási támogatási rendszer kidolgozására lenne szükség, amely kimondottan az albérletezni kényszerülők számára biztosítana adókedvezményt, adójóváírási lehetőséget, ami havi több tízezer forintot jelenthetne egy-egy családnak. Egy átfogó otthonteremtési és állami hátterű bérlakásépítési program készül enyhíteni ezen a feszültségen. A Mi Várunk programmal, évente 5-10 ezer megfizethető, a piaci ár maximum feléért bérelhető, új lakást lehetne építeni. Valamint felülvizsgálnánk az állami, illetve önkormányzati tulajdonban lévő üres lakásokat, melyekből több mint 600 ezer van hazánkban.