Újabb extra adót vet ki a kormány, elég volt a banki sarcolásból!

Z. Kárpát Dániel szerint a bankok nagyon fognak örülni ennek, hiszen újabb költségeket háríthatnak át az ügyfelekre, fogyasztókra. A Jobbik értelemszerűen most is a polgárok érdekeinek az oldalára áll, nem pedig a pénzintézetekére - rögzítette az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy önmagában a tranzakciós illeték működtetését, áthárítását is elutasítják. Most pedig az új rendelkezés értelmében akár az ügyfél saját számlái közötti tranzakcióra is extra illetéket, extra adót vet ki a kormány. Tudjuk, hogy a tranzakciós illeték évente több mint 200 milliárdos tehertételt jelent, de azt is tudjuk, hogy sajnos nem a bankok számára jelent mindez tehertételt, mert azt bevallott módon, egy az egyben áthárítják az ügyfelekre. Eközben azt is látjuk, hogy a bankrendszer profitja brutálisan magas, az elmúlt éves időszakban 1500 milliárd fölötti összeget tett ki.

Európai összevetésben a kontinens egyik legdrágább bankrendszeréről beszélünk Magyarországon, miközben nálunk az egyik legalacsonyabb a bérszínvonal Európában. A kettő együtt brutális hatást vált ki.

Magyarországon legyen a magyar polgár létérdeke az első, és ne a banki érdekek kerüljenek az első helyre! A devizahitelezésnél ez annak idején nem sikerült. A devizahiteleseket elárulták, a devizahitelesekkel az évszázad pénzügyi merénylete történt meg, tanuljunk ebből, és végre válasszuk a polgárok teljesen jogos létérdekeit a pénzügyi érdekek helyett!