Uszítás helyett megoldást!

A Jobbik sajnálattal tapasztalta, hogy a határon túli magyarok szavazati joga ismét ellentéteket szül. Sajtóhírek szerint a Fidesz választókerületeket szeretne létrehozni az elszakított területeken, ez pedig beindította néhány magyarellenes ellenzéki politikus fantáziáját, és azonnal elkezdtek a kormány kottájából játszani, vagyis egymás ellen hergelik az embereket. A Fidesz ezzel ebben a kérdésben el is érte a célját.

A Jobbik-Konzervatívok továbbra is azt vallja, hogy minden magyarnak joga van szavazni a sorsáról, a jövőjéről, azonban ezt csak akkor tegye, ha szellemileg képes is rá. Éppen ezért javasoljuk, hogy a szavazati jog megszerzéséhez alapvető követelmény legyen a nyolc általános elvégzése. Nem az a kérdés, hogy ki hol él, hanem hogy önként tudjon dönteni. Javasoljuk továbbá, hogy a külföldön élő honfitársaink számára tegyék lehetővé az elektronikus szavazást, hiszen így nem kéne sokaknak akár több száz kilométert utazni a kijelölt néhány szavazókörbe szerte Európában, hanem egyenlő esélyt adnánk mindenkinek arra, hogy gyakorolhassák alkotmányos jogukat.

Amennyiben a Fidesz valóban új, határon túli választókerületek kialakításában gondolkodik, akkor semmiképpen ne feledkezzenek majd el a londoni, berlini, hamburgi, bécsi és egyéb európai körzetekről sem.